Bračun: Ja se i dalje smatram trenerom Rijeke

NAKON što nam je direktor Rijeke Marinko Koljanin potvrdio da je na Kantridi došlo do smjene trenera kontaktirali smo, sad već izgleda bivšeg trenera Rijeke, Milivoja Bračuna kako bi čuli njegovu verziju priče, ali odgovor koji smo dobili nemalo nas je začudio.

"Ja se i dalje smatram trenerom. Jutros sam odradio trening s igračima, a planiram ga odraditi i sutra. O smjeni mene nitko pismeno nije izvijestio, a dok ne dobijem pismeni trag o otkazu podrazumijeva se da ja svoju obvezu moram odraditi", rekao je Bračun u razgovoru za Index.

Upitali smo Bračuna i je li on imao ikakvih kontakata s upravom kluba po tom pitanju, te zna li za dovođenje Kužea na klubu Rijeke.

"Pismeno nisam dobio ništa, ako mi planiraju dati otkaz pretpostavljam da će ga ispisati i uručiti mi ga danas u toku dana. Dok se to ne dogodi ja sam i dalje trener Rijeke i sutra dolazim na trening", rekao nam je Bračun.

S obzirom da je Bračun stalno inzistirao na tom kako njega pismeno nitko nije izvijestio o otkazu, upitali smo ga i je li onda bar dobio usmenu informaciju, odnosno je li pričao s Koljaninom ili nekim drugim članom uprave kluba o dovođenju Kužea, koji će, prema Koljaninovim riječima, već sutra biti predstavljen kao novi trener Rijeke.

"Pa usmeno se to spominjalo već prije dva tjedna, ali to bi sve mogle biti medijske glasine dok ja od uprave ne dobijem službenu potvrdu", zaključuje Bračun svoj razgovor za Index.

Da Hrvatskoj nogometnoj ligi nedostaje ozbiljnosti znalo se oduvijek, ali ovako se nešto ipak rijetko viđa. Kako je moguće da jedan prvoligaški klub, pa i u Hrvatskoj, javno obznani imenovanje novog trenera, a da prije toga ne riješi svoje račune sa starim, štoviše, čak ga o tome i ne obavijesti ostaje nejasno. Komunikacija na Kantridi je izgleda ovih dana opasno zakazala, a u svijetlu ovih otkrića postaje jasno da Rijeka ima i većih problema od loše igre na terenu. Sa zanimanjem iščekujemo razvoj situacije koja će nastati sutra kad Kuže bude predstavljen kao novi trener, a Bračun se pojavi na treningu kao da se ništa dogodilo nije. A do tada, ostaje samo pitanje: tko je ovdje lud?

P.V.
Foto: MAPE

Pročitajte više