Branič Intera pokazao srednji prst navijačima Rome. Pokrenuta je istraga

Foto: Profimedia

INTER je u subotu na gostovanju pobijedio Romu 4:2 u sklopu 24. kola Serie A. Vodeći pogodak milanskog kluba postigao je Francesco Acerbi (36) u 17. minuti. Stoper Intera krasno je zabio glavom nakon ubačaja iz kuta. VAR je provjerio situaciju i potom potvrdio pogodak, a Acerbi je navijačima Rome pokazao srednji prst.

La Gazzetta Dello Sport objavila je da je pokrenuta istraga Acerbijeva poteza. Iskusni talijanski branič u narednim će danima dati izjavu. Prijeti mu novčana kazna ako prizna krivnju ili suspenzija ako to ne učini, dodaje Gazzetta. Acerbi je srednji prst podigao zbog toga što su ga navijači Rome navodno vrijeđali.

Roma je do kraja prvog poluvremena okrenula golovima Gianluce Mancinija iz 28. i Stephana El Shaarawyja iz 44. minute. Međutim, Inter je ipak došao do slavlja. U drugom dijelu zabijali su Marcus Thuram u 49. i Alessandro Bastoni u 93. minuti, dok je Angelino u 56. postigao autogol.

Acerbi je tijekom karijere nastupao isključivo za talijanske klubove Paviju, Regginu, Genou, Chievo, Milan, Sassuolo i Lazio. Najviše utakmica odradio je za Sassuolo i velikog Romina rivala Lazio - 173. U Interu je od ljeta 2022., a ove sezone je upisao 28 nastupa, dva pogotka i dvije asistencije.

Inter je vodeći klub talijanskog prvenstva sa 60 bodova, sedam više od drugog Juventusa. Četvrti Milan ima 52 boda i utakmicu više. Branitelj naslova Napoli nalazi se na devetome mjestu s 35 bodova.

Pročitajte više