Transferi

Brat vlasnika PSG-a: Gotovo je, doveli smo Messija

Screenshot: Twitter

LIONEL MESSI je novi igrač PSG-a, objavio je Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani, katarski šeik i brat katarskog emira Tamima bin Hamad Al Thanija koji je vlasnik PSG-a.

"Pregovori su uspješno završeni, uskoro će biti predstavljanje", poručio je Al Thani, a prema prvim informacijama iz Francuske Messi će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 40 milijuna eura po sezoni. 

Ranije ovog ljeta PSG je doveo Sergija Ramosa, velikog Messijevog rivala iz Reala, vratara Gianluigija Donnarummu i beka iz Intera Achrafa Hakimija. 

Messi morao napustiti Barcelonu zbog financijskog fair-playa

Podsjetimo, Messi je u Barceloni proveo 21 godinu, a morao je otići zbog loše financijske situacije u klubu. Messi je pristao na drastično smanjenje plaće kako bi klub mogao ispoštovati financijski fair play, ali Barcelona to nije uspjela jer je La Liga za ovu sezonu smanjila tzv. salary cap Realu i Barceloni. I dok se Real za to sprema i nije imao problema s poštivanjem tog pravila, Barca se našla u ogromnim problemima. Trenutni budžet plaća igrača Barcelone iznosi 110 posto godišnje dobiti kluba. U Barceloni su se nadali da će im financijska pomoć investicijskog fonda CVC, koji je za 2.7 milijardi eura kupio 10 posto dobiti lige u sljedećih 40 godina, biti dovoljna. No ni s tom pomoći Barcelona ne bi uspjela izravnati knjige, pa je krenula u pregovore s La Ligom.

U španjolskoj ligi trenutno vrijedi pravilo "4 naprema 1". Prema tom pravilu klub za, recimo, 25 milijuna eura plaće mora ostvariti 100 milijuna eura dobiti, što je Barceloni u ovom trenutku nemoguće. La Liga je predložila Barceloni samo jedan način kako bi mogla kompenzirati svoje gubitke i registrirati Messija. Prijedlog je bio da Barcelona prepusti ligi dio svojih prihoda od TV prava, i to na 50 godina, što je Laporta odbio. Drugog načina za gledanje kroz prste nije bilo i Barca je odustala od Messija.

"Gotovo je. To je završena priča. Nema više nikakve šanse da Messi ponovno zaigra za Barcelonu. Počinje nova era", rekao je jučer Barcelonin predsjednik Joan Laporta na press-konferenciji.

 

Pročitajte više