Bravo, Barišiću, na izbacivanju mamićevaca. Sad izbaci Antolića i sebe

Foto: Marko Prpic/PIXSELL - Luka Stanzl/PIXSELL

NAKON odluke Izvršnog odbora četiri mamićevca su izbačena iz kluba. Riječ je o dvojici njegovih glavnih potrčka Miroslavu Rožiću i Damiru Zoriću te Nikoli Polaku i Andreju Menigi. U pravnom mišljenju uglednog odvjetnika smo detaljno opisali zašto su izbačeni i što bi se iduće moglo događati u klubu.

Kao jedan od ključnih krimena četvorice izbačenih u priopćenju koje je Dinamo objavio navodi se da su "postupali protivno ciljevima Kluba te su ujedno u više navrata postupali na način koji je protivan Statutu Kluba". U drugom dijelu navodi se kako su "rušili dignitet i ugled Kluba i svih članova Kluba, a navedeni pojedini članovi Kluba postupali su iznoseći difamirajuće, neistinite i uvredljive tvrdnje".

Sve te tvrdnje su neporecivo točne i precizne te su mamićevci zasluženo izbačeni, barem zasad, iz Dinama. Problem Mirka Barišića i Krešimira Antolića, koji stoje iza ovih smjena, to je što su oni radili apsolutno iste stvari. Kad će postupiti časno, slijediti Statut dosljedno i sami sebe izbaciti iz kluba?

Barišić, čovjek koji 23 godine gleda iživljavanje nad Dinamom

Iako ga javnost uglavnom percipira kao simpatičnog starca koji je na funkciji predsjednika Dinama uglavnom služio isključivo za prezentaciju, daleko od toga da Barišić nema zasluge za sve svinjarije koje se dešavaju u klubu.

On je jedina osoba koja je provela cijelu eru Zdravka Mamića na visokoj poziciji i apsolutno je nemoguće da nije znao što se u klubu radi, bilo da je riječ o kršenju klupskih propisa, bilo da je riječ o kršenju zakona RH zbog kojeg je čitav klub nepovratno oblaćen te se nalazi na listi FBI-a i USKOK-a već godinama.

Zanimljivo, nijednom u te 23 godine nije kao član prijavio Mamića zbog narušavanja ugleda kluba kada je na Kantridi šamarao šefa riječke POA-e, kada je pred kamerama prijetio prebijanjem novinarima ili kad je nekog od milijun svojih neistomišljenika nabijao na nježnik. Šutio je svih ovih godina, sve dok njegova guzica nije došla u pitanje.

Pod Barišićevim okom iz Dinama su nestajali milijuni eura. Baš on je predsjedao najsramotnijom Skupštinom

Isti taj Barišić je predsjedao Skupštinom na kojoj se izglasala skandalozna odluka da se Dinamo ne smatra oštećenim u vezi s procesima koji se vode protiv braće Mamić i da neće tražiti obeštećenje, čak ni ako se pravomoćnom presudom potvrdi da su opljačkali klub.

Dinamova Skupština na čelu s Barišićem je vjerojatno jedina skupina debila na kugli zemaljskoj koja je davala podršku bjeguncu od hrvatskog pravosuđa koji je pokrao Dinamo. Onda su presudom ostali bez 45 milijuna kuna, čime su napravili ogromnu štetu i klupskim financijama. Do danas vrli kriminalist i Barišić nisu dali objašnjenje kako to nije postupanje protivno ciljevima kluba.

Antolić, čovjek koji u Dinamo nikad nije trebao ni doći. A iz kluba su ga trebali izbaciti pedeset puta

Posebna priča je Krešimir Antolić. To da bivši pandur koji je na Maksimir doveden zbog obračuna s navijačima vodi najveći hrvatski klub nije početak lošeg vica, nego Dinamova surova i tužna realnost već niz godina.

Danas su u medije izašle ozbiljne optužbe Dinamovih zaposlenika koji kažu da ih je Antolić seksualno uznemiravao i vrijeđao. I dok su sve te optužbe obavijene debelim slojem sumnje te se možda koriste kao sredstvo u medijskom ratu, Antolić ima debelu povijest prekršaja i postupaka zbog kojih je odavno zaslužio šut-kartu.

Koristio je policijske kontakte kako bi sastavljao ilegalne crne liste nepodobnih navijača. U klubu je zaposlen i njegov brat Tomislav Antolić, koji je imenovan direktorom tvrtke u vlasništvu kluba. Tvrtka je osnovana za djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, a Antolić se nevješto izvlačio kako je sam sebe "izuzeo iz glasanja o toj odluci".

Antolić je u više navrata lagao u medijima i javnosti kada je držao stranu Mamiću po pitanju Varge i afere SMS, u koju je upleten i državni vrh. Iako je tvrdio da se nikad na Dinamovu karticu nisu kupovali mobiteli, PlayStationi i jacuzziji, pravomoćna presuda otkrila je da je lagao.

Detaljan popis svih njegovih prekršaja, koji nisu ni po čemu drugačiji od onih zbog kojih su Mamićevi potrčci izbačeni iz kluba, možete pročitati OVDJE, ali stvar je jednostavna. Antolić je u Dinamo stigao kao sluga i šegrt kriminalca kojeg je javno branio i nakon pravomoćne presude, a po kršenju Statuta je iz kluba trebao biti izbačen nekoliko desetaka puta.

Antolić je bio u pravu samo u jednoj stvari

Antolić je bio u pravu u samo jednoj stvari kada je opisivao događaje u Dinamu, ako je barem taj citat iz prijava Dinamovih zaposlenika točan. Navodno je izjavio kako će "u ovom klubu počistiti sve smeće koje se nakupilo". Međutim, smeće nije samo ono što je danas napustilo klub. Ima ga i dalje na bacanje.

Sjajna je vijest za Dinamo što su iz kluba otišli propali političar i drugi bezveznjaci kojima je jedina veza s Dinamom slijepa odanost kriminalcu i lopovu. Međutim, njih četvorica čine jako malen udio onih zaposlenika i čelnika koji su sudjelovali u čitavom cirkusu.

Jedini dosljedni potezi Barišića i Antolića bili bi da prijave sve one koji vuku Dinamovo ime po blatu i isključe ih iz kluba. To se odnosi i na bivše Mamićeve tajnice koje su slučajno ušle u Upravu, i na klupske legende koje su postale uhljebi i štetočine, i sve one skupštinare koji lešinare nad Dinamom. A kad sve njih potjeraju iz Dinama, neka izbace sami sebe. Dovoljno su mu zla napravili.

Pročitajte više