BRAVO, KLINCI! Dinamovi pioniri prvaci Europe

Foto: GNK Dinamo

DINAMOVA U-14 momčad, odnosno stariji pioniri II, osvojili su u Berlinu prestižni Nike Premier Cup 2017 European Finals. Momčad Mire Davidovića u finalu je pobijedila Hoffenheim 2:0 i tako postala neslužbeni prvak Europe u ovoj kategoriji, budući da u tom natjecanju sudjeluje sve najbolje europske mlade momčadi.

Dinamo se na turnir plasirao pobjedom na 15. Memorijalu vukovarskih branitelja na kojem je s 10:0 pobijedio vršnjake iz Rijeke. U Berlinu su igrali u skupini protiv Olympiakosa, Šahtara i finske Honke. Prvu utakmicu izgubili su od Grka 1:0, pa pobijedili Šahtar 1:0 i u zadnjem susretu remizirali s Honkom 0:0, što je bilo dovoljno za prolaza.

U četvrtfinalu su nakon penala izbacili RB Salzburg, u polufinalu Spartu čak 5:0 i u finalu Hoffenheim.

"To je praktički europsko prvenstvo, jer igra 16 najboljih momčadi. Organizacija je vrhunska, a igrali smo na pomoćnom terenu Herthe. Veliki je to rezultat, ali moramo ostati skromni. Hvala i našim ljudima koji žive u Njemačkoj i navijali su za nas. Atmosfera je bila sjajna", rekao je trener Davidović.

Dinamo je ovaj turnir, koji se igra od 1993. godine, osvojio i 2013. u Manchesteru. U Berlinu je četiri gola za Dinamo zabio Bartol Barišić, a tri Ante Crnac.

U Berlinu su igrali:  Mislav Zadro, Julijan Evačić, Filip Brekalo, Domagoj Jerbić, Luka Romac, Ivan Šaranić, Tomislav Duvnjak, Josip Mihalić, Bartol Barišić, Viktor Kanižaj, Marko Novak-Stanko, Karlo Ivančin, Ante Crnac, Marko Doljanin, Lukas Kačavenda.

Uz glavnog trenera Davidovića, u sturčnom stožeru su bili i Željko Vrebac, Matej Ivić i Jasmin Osmanović.

Pročitajte više