BRAVO STIPE! Žunić sjajnim nastupom u Beogradu ušao u finale EP-a

Foto: Guliver Image/Getty Images

STIPE ŽUNIĆ odlično je odradio kvalifikacije u bacanju kugle na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu i već u prvoj seriji bacio je 20,52 metra, odnosno dva centimetra više od norme te se plasirao u finale.

"Bilo je super, sve je išlo prema planu, iako sam prvi put imao tremu. Ove godine još nisam bacio u prvom hicu 20,52 metra, u životnoj sam formi i spreman sam na osobni rekord. Statistički, ovo je najjače dvoransko prvenstvo Europe u povijesti, svi su se 'razbacali' i moram priznati da to nisam očekivao", kazao je Žunić nakon kvalifikacija.
 
Finale kugle na rasporedu je večeras u 19:20.
 
"Ne znam što ću raditi do finala, hoću li spavati ili ne. Na Olimpijskim igrama u Riju pogriješio sam  što sam spavao između kvalifikacija i finala i probudio sam se sav nikakav. Prije dvije godine u Zurichu sam spavao pa sam navečer bio odličan u finalu. Zaista ne znam, ali čini mi se da je bolje ostati budan, zaleći u hladnu kupku i veseliti se finalu", dodao je Žunić.
 
Naš drugi bacač kugle Filip Mihaljević tek je u trećem hicu ostvario ispravni hitac (19,94 m), ali to nije bilo dovoljno za finale.
 
"Iza mene je teška i naporna sezona u kojoj se svašta događalo i sretan sam što sam uopće uspio doći na prvenstvo. Nadam se da ću biti bolji u godinama koje dolaze", izjavio je Mihaljević.
 
Sprinter Zvonimir Ivašković ostao je bez polufinala na 60 metara, istrčavši 6,79 sekundi te je zauzeo posljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a ukupno je bio 17. 
 
"Sprint je uvijek jaka disciplina. Britanci su došli s četvoricom odličnih sprintera i moglo bi se dogoditi da trojica budu na postolju. Iako je teška sezona iza mene, moram gledati prema naprijed. Sada nastavljam s pripremama za sezonu na otvorenome", kazao je Ivašković.
 
Osim finala kugle u 19:20, u kojem će nastupiti Žunić, u 16:30 starta finale skoka u vis, u kojem Ana Šimić ima šanse osvojiti medalju jer je u jučerašnjim kvalifikacijama, s olimpijskom prvakinjom Španjolkom Ruth Beitiom, pokazala najbolju formu.

Pročitajte više