Brawn hvali Schumachera: Bolji je nego prije

NEKOLIKO odličnih poteza tijekom Velike nagrade Kanade i osvojeno četvrto mjesto probudili su kod navijača Michaela Schumachera (42) nadu da bi se njihov miljenik mogao približiti nekadašnjim rezultatima koje je ostvarivao prije umirovljenja.

Sedmerostruki svjetski prvak je u završnici kišne utrke u Montrealu u jednom trenutku držao drugo mjesto i smiješilo mu se prvo postolje nakon povratka u Formulu 1, ali su ga do kraja ipak prestigli Jenson Button i Mark Webber i gurnuli ga na četvrto mjesto. No, nekoliko pretjecanja i borbeni duh koji je pokazao nagnali su šefa Mercedesa Rossa Brawna da hrabro za Bild izjavi:

"Michael je u nekim dijelovima i bolji nego prije. Kada se ima priliku boriti na stazi, može i demonstrirati sve svoje vještine. Neki manevri koje je pokazao ove sezone su bili vrlo zabavni."

Nije poznato je li u pitanju samo Brawnov motivacijski govor uoči Velike nagrade Europe u Valenciji, ali i sam Schumacher priznaje da se osjeća bolje nego prošle sezone koja mu je bila prva povratnička.

"Fizički sam puno bolji nego lani. Štoviše, nikad se nisam osjećao tako spremnim. A i automobil razumijem puno bolje", rekao je Schumacher.

Nijemac je u dosadašnjih sedam utrka skupio 26 bodova, jednako kao i momčadski kolega Nico Rosberg. No, još uvijek drži tek deveto mjesto u ukupnom poretku, isto ono na kojem je završio prošlu sezonu.

Pročitajte više