BRAZIL – MEKSIKO 2:0 Fantastični Brazil protutnjao u četvrtfinale

Montaža: Index

BRAZIL je golovima Neymara (51.) i Firmina (88.) pobijedio Meksiko 2:0 i izborio četvrtfinale SP-a. Brazil u četvrtfinalu ide na boljeg iz susreta Belgija - Japan, koje je na rasporedu večeras od 20 sati.

Meksiko je bio bolji u prvih 20 minuta, Brazil je u tim trenucima opasno visio, ali od tada pa sve do kraja dvoboja gledali smo prekrasan, savršen nogomet igrača u žutom, koji su se poigravali s nekoliko klasa slabijim rivalom. Da na vratima Meksika nije bilo sjajnog vratara Ochoe, Brazil je mogao zabiti četiri-pet golova. 

Bio je to peti susret Brazila i Meksika na svjetskim prvenstvima i četvrta pobjeda Brazila, uz ukupnu gol-razliku 13:0 (SP 2018. Brazil - Meksiko 2:0, SP 2014. Brazil - Meksiko 0:0, SP 1962. Brazil - Meksiko 2:0, SP 1954. Brazil - Meksiko 5:0, SP 1950. Brazil - Meksiko 4:0)

Brazil u prve tri utakmice i nije pokazao neki posebno impresivan nogomet. Švicarci su im uzeli bod u igri bez igre, Kostariku su dobili s dva gola u sudačkoj nadoknadi, a Srbi su sami sebe pobijedili. Danas je to bio Brazil koji se s razlogom nameće kao prvi favorit turnira. Ovo što su Neymar i društvo odigrali protiv Meksika bila je daleko najkvalitetnija partija neke momčadi u Rusiji.

Prvih 20 minuta gledali smo hrabri Meksiko koji traži gol. Od prve minute vidjeli smo duboki presing Meksikanaca koji je onemogućavao Brazilu da iz zadnjeg reda krene s kreacijom prema naprijed, a odmah po otetoj lopti sjajni Guardado je hranio loptama Velu na lijevoj strani i Lozana na desnoj, koji su mrcvarili Fagnera i Felipea Luisa. Nije Meksiko imao neke matne šanse, ali je Alison stalno bio u opasnosti i gol je visio u zraku.

Brazil je ipak preživio početni napad Meksika, stabilizirao se, zatvorio je začetnika svega opasnog u igri Meksika - Guardada - a onda se razigrao i Neymar i Meksiko je nestao s terena. Redale su se sjajne šanse pred vratima danas fantastičnog Ochoe.

Neymar je igrao čudesno, pratili su ga Wilian i Firmino, a Gabriel Jesus bio je stalna prijetnja po vrata Meksika. Impresivan je bio način na koji su Brazilci stvarali šanse. Fantastična tranzicija, brzina dodavanja, atraktivni potezi, veselje u igri, lepršavost i ubojita dodavanja u prostor koja su uništavala obranu Meksika i stvarala pukotine u njoj da je pravo čudo što Ochoa nije primio još koji gol.

SASTAVI:

 

 

Pročitajte više