"Brazil ne poštuje protivnike. Grozno je ovo što radi"

Foto: Profimedia

BRAZIL je u osmini finala Svjetskog prvenstva pobijedio Južnu Koreju 4:1 i izborio četvrtfinale, u kojem će u petak u 16 sati igrati protiv Hrvatske. Brazil je odigrao sjajnu utakmicu i već nakon 36 minuta vodio 4:0 golovima Viniciusa Juniora, Neymara, Richarlisona i Lucasa Paquete.

Brazilci su u drugom poluvremenu otpustili gas pa je Koreja smanjila u 76. minuti golom Seung-hoa Paika, no više od toga nije mogla. Neymar, Richarlison i ostali brazilski igrači burno su proslavili svaki od četiri gola. Plesali su dugo nakon golova, a u jednoj proslavi pridružio im se i izbornik Tite. To se baš nije svidjelo Royu Keaneu i Graemeu Sounessu u studiju engleskog ITV-ja. Keane je bio vrlo razočaran ponašanjem brazilskih igrača.

 

"Ne mogu vjerovati što gledam. Ne mogu vjerovati! Jasno mi je da su plesali nakon prvoga gola i sjajnog ulaska u utakmicu, ali ovo kasnije nije imalo smisla. Ne sviđa mi se to. Ljudi kažu da je to dio njihove kulture, ali za mene je to čisto pokazivanje manjka poštovanja prema protivniku", rekao je Keane.

U studiju je bio i bivši škotski reprezentativac Graeme Souness, koji je bio još kritičniji prema ponašanju Brazilaca. "Mislim da je samo pitanje vremena kad će neki igrač nekoga od tih Brazilaca udariti zbog toga", rekao je.

Pročitajte više