TINEJDŽER SRUŠIO DINAMO Prvim golom u karijeri riješio borbu za naslov prvaka

Foto: Hina

NEVJEROJATNU pobjedu ostvario je Slaven Belupo protiv Dinama u Koprivnici, šest kola prije kraja sezone i tako gurnuo titulu u ruke vodećoj Rijeci.

Momčad koja nije pobijedila nikoga u 2017. godini srušila je prvaka kojeg nije svladala dugih devet godina. U herojskoj partiji Belupa koji je vjerojatno riješio pitanje prvaka, istakla su se dvojica junaka. Brazilac Hebert sjajno je otvorio Dinamo krasnim golom s 18 metara u 43. minuti, a 19-godišnji Bruno Bogojević zabio je svoj prvi gol u HNL-u i presudio prvacima.

25-godišnji Brazilac počeo je karijeru u mladoj momčadi Figueirensea, a onda igrao za pet brazilskih klubova prije nego što je stigao u europski nogomet. U ljeto 2015. otišao je u armenski Alashkert i odradio sezonu, a prošlog ljeta stigao je u Koprivnicu. Bio mu je ovo prvi pogodak protiv Dinama, ali ove sezone ima 10 golova i jednu asistenciju u 24 prvoligaška nastupa.



Jedan od najboljih igrača Belupa ove sezone napravio je što se od njega očekivalo, ali nevjerojatna je priča drugog strijelca koji je u 92. minuti srušio Dinamo.

Bruno Bogojević rodio se 1998., baš kad je Hrvatska lovila broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. U rodnoj Koprivnici počeo je igrati nogomet i godinama se probijao kroz sve mlade kategorije Belupa, a ove sezone je uskočio u prvu momčad, u kojoj do danas nije skupio niti 90 minuta u dosadašnja četiri nastupa. Ulazio je uglavnom u završnicama i to tijekom prosinca. Ove godine još nije zaigrao za prvu momčad, a onda ga je Kopić ubacio u igru 15-ak minuta prije kraja utakmice s Dinamom, dok je Belupo još vodio 1:0.

Samo minutu kasnije Slaven je primio gol za 1:1, ali mladi napadač nije bio impresioniran prvacima. Primio je loptu Gregurine na 30-35 metara, sjurio se sam prema golu Dinama, majstorski zaobišao Moru i pored Livakovića poslao loptu u mrežu za najšokantniju pobjedu ovog HNL proljeća.
 

 

 

Pročitajte više