Brazilski navijači: Anderson "nije baš najbolji s loptom"

IZVRŠNI dopredsjednik Dinama, Zdravko Mamić, otkrio je hrvatskim novinarima da želi u Maksimir dovesti još Brazilaca, koji će se tako u redovima trenutno vodeće momčadi hrvatske lige pridružiti svojim sunarodnjacima Eduardu da Silvi i Ettou.

Mamić je takvu najavu izrekao u istom tjednu kad je najavio da će napadač Vasca da Game, Anderson Costa, potpisati za Dinamo.

Anderson već neko vrijeme pokušava pronaći klub u Europi. Početkom 2005. posuđen je španjolskom drugoligašu Cordobi CF, u čijim je redovima postigao sedam pogodaka.

U lipnju je u zadnjem trenutku propao Andersonov transfer u njemačku Herthu, pa se tako brazilski napadač vratio u Vasco da Gamu na početak tamošnje nogometne sezone.

No, Anderson nije uspio osigurati mjesto u prvoj postavi momčadi, u čijem napadu igraju imena kao što su Romario i Alex Dias, pa je tako novi odlazak iz brazilskog nogometnog diva postao neizbježan.

Marcelo da Silva, glasnogovornik službene navijačke skupine Vasca da Game (Torcida Organizada do Vasco), opisao je Andersona riječima: "Nije baš najbolji s loptom, ali ima sreće i često se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme".

Za Index.hr napisao Nicholas Savage, novinar portala Sambafoot.com.

Pročitajte više