Brazilski Ronaldo: Imamo obavezu pobijediti Srbe

Foto: EPA-EFE

REPREZENTACIJA Brazila rekorder je po broju naslova svjetskih prvaka s čak pet, a u osvajanju posljednja dva sudjelovao je legendarni Ronaldo. Kao 17-godišnjak budući Il Fenomeno bio je dio reprezentacije koja je na Romarijov pogon otišla do zlata u SAD-u, ali tada nije ulazio u igru. Kada je Brazil posljednji put postao prvak svijeta, 2002., bio je najbolji strijelac turnira i ključni igrač reprezentacije. 

Brazilci su u Kataru u skupini G sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom, a natjecanje će započeti u četvrtak utakmicom sa Srbima s početkom u 20 sati po hrvatskom vremenu. Uoči početka Mundijala, legendarni Ronaldo odgovarao je na pitanja novinara o izgledima Brazilaca: 

"Povijest pokazuje da, kada startamo dobro, dobro i završi. Veoma je bitna prva utakmica u grupi, imamo obavezu da pobijedimo Srbiju na samom startu. Ne bi trebalo biti problema u grupnoj fazi, ali pravi Mundijal počinje u nokaut-fazi, to uvijek govorim. U pitanju su potpuno različite stvari. Gledajući našu kvalitetu u odnosu na rivale, trebali bismo bez problema dobiti sve tri utakmice u grupi."

 

Pročitajte više