Brazilski Ronaldo izabrao najboljeg suigrača

Foto: Getty Images / Guliver Image

RONALDO, brazilski Ronaldo, jedan je od najboljih nogometaša u povijesti po mnogima koji nikada nisu zaboravili sve njegove majstorije i golove. Tijekom čudesne karijere, koja je obilježena i teškim ozljedama koljena, Ronaldo je igrao s nekim od najvećih virtuoza na zelenim travnjacima kroz reprezentaciju Brazila i europske klubove.

Međutim, u intervjuu za Spor TV legendarni napadač dobio je pitanje koji mu je bio najbolji partner u karijeri, a on je prilično iznenadio odgovorom i prisjetio se suigrača iz vremena dok je igrao za PSV. 

Embed from Getty Images

"Bio je to belgijski napadač Luc Nilis s kojim sam igrao u PSV-u dvije sezone. Nije bio bolji od Zidanea, ali je imao osjećaj za nogomet i redovno mi asistirao dok sam ja zabijao. Bio je jako kreativan i dobro smo se razumjeli. Jednostavno, on pošalje loptu prema meni i ja zabijem. Bila su to divna vremena", odgovorio je Ronaldo, koji je od 1994. do 1996. za PSV zabio 54 gola u 57 odigranih utakmica.

A tko je zapravo Luc Nilis? Ronaldo je potpisao potom za Barcelonu, pa za Inter, nakon čega je igrao za Real, a onda i za Milan u Europi, a Belgijac je ostao u Eindhovenu. Od 1994. do 2000. zabio je 110 golova u 164 utakmice za nizozemski klub, a onda preselio u Aston Villu gdje je upisao svega tri nastupa, jednom zabio i završio nogometnu karijeru.

Belgijcu je prvi profesionalni klub bio Winterslag, a prije PSV-a igrao je za Anderlecht. 

Embed from Getty Images

S reprezentacijom Belgije, za koju je postigao 10 pogodaka u 56 susreta, sudjelovao je na Svjetskim prvenstvima 1994. i 1998, a u 438. utakmica koliko je ukupno odigrao u karijeri zabio je čak 254 gola. 

Embed from Getty Images

U PSV-u je bio skaut i asistent glavnom treneru od 2006. do 2010, nakon čega je radio u Turskoj kao pomoćnik u Kasımpasi i Genclerbirligiju, ali nije mogao bez Eindhovena gdje se vratio i od 2015. radi kao trener s napadačima.  

Embed from Getty Images

Pročitajte više