Brazilsko čudo od djeteta: Ako Modrić vjeruje u mene, onda sam ja prava stvar

Foto: EPA

U PROSINCU 2022. godine Real je platio brazilskom Palmeirasu čak 37 milijuna eura za tada 16-godišnjeg napadača Endricka. Madriđani su platili 37 milijuna eura fiksno, a još 23 će brazilskom klubu stići kroz razne ostvarive bonuse. Budući da po pravilima španjolskog nogometa mladić ne može zaigrati za Real dok ne postane punoljetan, dres Kraljevskog kluba obući će ovog ljeta.

Nakon transfera je ostao u Brazilu, s Palmeirasom osvojio naslov prvaka, a prije dva dana se upisao u povijest. Sa samo 17 godina i 246 dana zabio je gol za povijest Wembleyja i reprezentacije Brazila, a samim tim i svjetskog nogometa. U 71. minuti prijateljske utakmice Engleske i Brazila mladi napadač ušao je u igru pri rezultatu 0:0 i devet minuta kasnije postigao pobjednički gol, jedini na utakmici. Time je postao drugi najmlađi strijelac za Brazil, a rekord i dalje drži Ronaldo Nazario, koji je 1994. protiv Islanda zabio kad je imao 17 godina, sedam mjeseci i 12 dana.

"Čovječe, ako Modrić vjeruje da sam vrijedan nositi broj 9, onda sam ja prava stvar!"

Prošlog prosinca je posjetio Madrid i Real, gdje je u svlačionici slavnog kluba upoznao Luku Modrića, Carla Ancelottija i ostale buduće suigrače, a sada je za The Players Tribune otkrio da je taj posjet ostavio jak dojam na njega. U pismu bratu Noahu otkrio je da ga se posebno dojmio kapetan hrvatske reprezentacije.

"Sve se dogodilo vrlo brzo, kao da sam u snu. Ali najviše se sjećam kad sam ušao u svlačionicu i Modrić mi se obratio. Visio je dres s brojem 10, a on je pokazao na sjedalo do sebe i rekao: 'Broj 9 i broj 10. Tko zna... Sljedeće sezone možda ćeš sjediti pokraj mene.' To mi je zaista ostalo pri srcu. Pomislio sam: 'Čovječe, ako Modrić vjeruje da sam vrijedan nositi broj 9, onda sam ja prava stvar!'" napisao je mladi napadač kojem se predviđa spektakularna karijera. 

Pročitajte više