Break San Antonija i Clevelanda

Foto: Getty Images / Guliver Image

SAN ANTONIO je slavio kod Memphisa s 96:87 u trećoj utakmici NBA doigravanja i poveo s 3:0 u seriji. Momčad Gregga Popovicha potpisala je osmu pobjedu zaredom protiv rivala i nedostaje joj svega jedna za potvrdu prolaska.

Spursi su prelomili susret početkom posljednje četvrtine, a blistali su Kawhi Leonard s 32 poena te LaMarcus Aldridge koji je upisao double-double (16 poena i 10 skokova), dok je u domaćoj ekipi raspoloženi bili Zach Randolph (20 poena, 11 skokova) i Matt Barnes s 17 poena i 11 skokova). 

"Memphis je odigrao sjajnu utakmicu. Moji igrači su bili pod pritiskom, no uspjeli smo pronaći način i pobijediti", rekao je Popovich.

S 3:0 u seriji poveo je i Cleveland, koji je svladao Detroit s 101:91 u gostima. U pobjedničkoj momčadi briljirali su LeBron James (20 poena, 13 skokova) i Kevin Love uz 20 koševa i jedan skok manje, a Kyrie Irving potpisao je 26 poena.

"Cijela ekipa bila je na visokoj razini, a nas trojica se sjajno razumijemo na terenu i van njega. Vidjelo se to tijekom susreta", kazao je James.

Boston je u prvoj utakmici kod kuće uspio pobijediti Atlantu s 111:103 i smanjiti na 1:2 u seriji. Nevjerojatni susret odigrao je Isaiah Thomas koji je postigao čak 42 poena, a posebno je važna bila njegova trica u finišu, kao i osvojena lopta.

"Samo sam igrao kako znam i želio sam pomoći ekipi da pobijedi", rekao je Thomas, koji se sa 40 i više poena u play-offu pridružio legendama Celticsa Rayu Allenu, Larryju Birdu, Johnu Havliceku, Samu Jonesu, Reggieu Lewisu, Paulu Pierceu, Rajonu Rondu i Jo Jo Whiteu.

Pročitajte više