Breitner: Nitko nema šanse protiv Barcelone



BIVŠA nogometna zvijezda Bayern Münchena Paul Breitner izjavio je da je nemoguće pobijediti momčad Barcelone čak i da katalonci igraju sa 85 posto svojih mogućnosti. Breitner ističe da prisutnost igrača kao što su Xavi, Lionel Messi i Andreas Iniesta čini razliku, jer upravo oni inspiriraju ostatak momčadi da igraju na razini više koju bez njih ne bi mogli doseći.

"Nemoguće ih je pobijediti pa čak i da igraju na 85 posto svojih mogućnosti. Jednostavno nemate nikakvih šansi protiv njih. Oni igraju nogomet koji je miljama daleko od svih ostalih klubova diljem svijeta", rekao je Breitner za njemački TZ. "Nemoguće je približiti se toj razini, bar dok su Xavi, Iniesta i Messi tamo, jer oni čine svoje suigrače 20 posto boljima nego što oni zapravo jesu", kaže Nijemac.

Breitner je prokomentirao i svoj nekadašnji klub za koji smatra da ima velikog potencijala da bar malo smanji očitu razliku između Barcelone i ostatka svijeta. "Bayern ima momčad koja još napreduje i moguće je da će se približiti Barceloni barem malo više nego što je to sada situacija. Međutim ponavljam, da dok su Messi, Xavi i Iniesta u klubu nitko nema šanse protiv njih", zaključio je Breitner.

Nijemac je za bavarski klub nastupao u dva navrata, te je u sveukupno devet sezona provedenih u Bayernu postigao 83 pogotka u 255 utakmica. Za reprezentaciju Zapadne Njemačke nastupio je u 48 navrata i postigao 10 pogodaka.

Pročitajte više