KVALIFIKACIJE ZA EURO DO 21 GODINE

Brekalo: Želio sam pomoći, a na kraju nije ispalo dobro

Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

JOSIP BREKALO trebao je biti veliko pojačanje za mladu reprezentaciju Hrvatske, koja je vodila pa izgubila u Velikoj Gorici od Češke 1:2 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izbornik Igor Bišćan priznao je da njegova ekipa nije bila "pametna i ozbiljna u pojedinim trenucima utakmice". Također, pročitajte kako je utakmicu vidio strijelac jedinog gola za Hrvatsku Luka Ivanušec. 

S druge strane, Brekalo se trudio, imao i nekoliko prilika, ali ga je sjajni češki golman Martin Jedlička spriječio da zabije u prvom poluvremenu. Hrvatska je vodila od 30. minute golom Luke Ivanušeca, a onda je dozvolila preokret gostiju pogocima Ladislava Krejčika u 40. i Pavela Bucha u 72. minuti. Drugim porazom u kvalifikacijama momčad Igora Bišćana zakomplicirala je sebi put na Euro. 

"Mislim da smo bili puno bolji od Češke, ali smo primili ta dva jeftina gola. Oni jesu bili čvrsti i nisu se dali tako lako, ali smo mi imali prilike koje smo morali iskoristiti. Naravno, prvi ja jer uvijek polazim od sebe, ali eto... Meni je najviše možda žao jer sam došao tu pomoći, a na kraju nije ispalo dobro", rekao je utučeni Brekalo.

Novinar Indexa pitao je igrača Wolfsburga da prokomentira činjenicu da je prvo poluvrijeme bilo fantastično, a onda je u drugom izašla neka potpuno druga Hrvatska.

"Kako je prolazilo vrijeme oni su se sve bolje branili i više borili. Slavili su svaki duel koji su dobili. U takvoj situaciji nije bilo lako kreirati prilike i zabiti im gol. Falilo je možda malo i sreće da zabijemo neke prilike, ali nažalost to nije bilo dovoljno danas", istaknuo je Brekalo. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više