Brendan Rodgers se vratio u Premiership i preuzeo bivšeg prvaka Engleske

Foto: Leicester City / Twitter

BRENDAN RODGERS se vratio u engleski Premiership. Bivši trener Liverpoola večeras je i službeno predstavljen kao novi trener Leicester Cityja.

Rodgers je napustio Celtic i potpisao ugovor s bivšim prvakom Engleske do ljeta 2022. godine.

46-godišnjak dolazi iz škotskog velikana s kojim je osvojio sedam domaćih trofeja u dvije i pol sezone.

"Oduševljen sam što ću biti menadžer ovog fantastičnog nogometnog kluba. U Leicesteru su temelji postavljeni tako da možemo rasti i postizati mnoge nove stvari. Nadam se da ćemo s mojim iskustvom i talentom igrača zajedno biti uspješni", rekao je Rodgers.

Leicester upravo igra utakmicu protiv Brightona, a Rodgers je gleda s tribina. Ekipu će u potpunosti preuzeti uoči nedjeljnog gostovanja Lisica kod Watforda.

Lisice su tako Clauda Puela, koji je nedavno dobio otkaz, zamijenile iskusnim trenerom koji iza sebe ima preko 150 vođenih utakmica u Premiershipu, kao i brojne utakmice u Europi.

Na King Power planira vratiti i bivšeg Dinamovog stopera

Celtic će također dobro proći. Rodgersa su doveli u svibnju 2016. godine kao trenera slobodnih papira, a gotovo tri godine kasnije zaradit će oko 7 milijuna eura na njemu, što je odšteta koju Leicester mora platiti klubu iz Glasgowa, pišu britanski mediji. Bivši trener Redsa tako će opet dobiti šansu za rad u jakoj ligi, a zanimljivo je i da će sa sobom povesti i Kolo Tourea, koji mu je od 2017. godine suradnik na Celtic Parku.

Također, Britanci su uvjereni da će Rodgers na ljeto dovesti i bivšeg stopera Dinama Filipa Benkovića koji je u Celticu na posudbi, a službeno je igrač Leicestera. Benković je kod Rodgersa bio standardni prvotimac i ove sezone u 2.102 minute postigao dva pogotka i upisao asistenciju.

Celtic je već pronašao zamjenu, a to je Neil Lennon, koji je škotskog velikana već vodio od 2010. do 2014. godine kada je osvojio dvije titule prvaka te države.

 

Pročitajte više