serie a

BRESCIA - INTER 1:2 Conte ispisao povijest, nitko kao Inter u Ligama petice

Foto: EPA

INTER je pobijedio Bresciju 1:2 u desetom kolu talijanske Serie A. Golove za milanski klub postigli su Lautaro Martinez u 23. te Romelu Lukaku u 63. minuti utakmice.

Momčad Antonija Contea dosta se namučila za novu pobjedu i tri boda vrijedna preuzimanja vrha prvenstvene ljestvice. Uspješno su odradili teško gostovanje na stadionu Mario Rigamonti i ostvarili petu pobjedu u nizu pred suparničkim navijačima.

Nijedan klub u Ligama petice nema maksimalan učinak u gostima kao što to ima milanski Inter. Također, Conte je postao prvi trener u povijesti Intera čija je ekipa zabila barem po gol u prvih 13 utakmica u svim natjecanjima.

Marcelo Brozović odigrao je još jednu odličnu utakmicu u dresu Nerazzurra. Hrvatski reprezentativac proveo je svih 90 minuta na terenu.

Brescia - Inter Live Score

Brescia je pružila snažan otpor favoritu ove utakmice i može biti zadovoljna prikazanim. Protiv Juventusa je na istom terenu dugo vodila, da bi na kraju pokleknula s 1:2. Isto su odigrali kod Napolija, a večeras slično i protiv Intera koji je pobjedu morao spašavati u posljednjim trenucima.

Ipak, Inter je imao potpunu kontrolu u prvom poluvremenu kad je Martinez donio prednost u 23. minuti. Doduše, učinio je to mladi Argentinac uz malo sreće jer se lopta poslije njegovog udarca s oko 20 metara odbila od jednog braniča Brescije i u visokom luku preletjela Alfonsa.

Domaćin je u nastavku potpuno sabio goste unutar njihovog šesnaesterca, Samir Handanovič nizao je fantastične intervencije i bilo je samo pitanje vremena kad će doći izjednačenje. No prvu veću nepažnju domaće obrane iskoristio je Romelu Lukaku i utabao Interu put do pobjede. Belgijcu je ovo bio sedmi gol od početka sezone i Inter prvi put od tandema Milito - Cassano ima dvojicu igrača koji poslije prvih 10 kola imaju učinak od pet i više golova.

Brescia je u završnici umalo došla do izjednačenja i tako još jednom pokazala da može i zna protiv jakih, ali da joj nedostaje mirnoće i iskustva. Milan Škriniar pogodio je svoju mrežu za 1:2 i do posljednjeg sučevog zvižduka nije se znalo kako će završiti. Ipak, Inter se obranio i ostao maksimalan u gostima, ali se mora istaknuti da su domaći tražili penal, gledao se VAR, ali sudac Fabri nije se oglašavao.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više