HRVATSKI NOGOMETAŠI

BREST - MARSEILLE 2:3 Ćaleta-Car prvi put u karijeri zabio dvaput na jednoj utakmici

Foto: Reuters

MARSEILLE je u 2. kolu francuskog prvenstva u gostima pobijedio Brest 3:2 i tako došao do prve pobjede u novoj sezoni. U 1. kolu Marseille nije igrao jer je utakmica sa St. Etienneom odgođena zbog koronavirusa.

Junak Marseilleove pobjede bio je Duje Ćaleta-Car koji je zabio dva gola što mu je uspjelo prvi put u profesionalnoj karijeri. 

Marseille je poveo u 20. minuti nakon solo akcije Floriana Thauvina koji je s desne strane ušao u šesnaesterac i pucao po golu da bi se lopta odbila od noge braniča i prevarila golmana. Sedam minuta kasnije isti igrač je ubacio iz slobodnog udarca, a Ćaleta-Car je na vrhu peterca nogom proslijedio loptu u gol za 0:2.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku gola možete pogledati OVDJE.

VAR je nekoliko minuta pregledavao gol sumnjajući da je jedan igrač Marseillea bio u zaleđu, ali je gol ipak priznat.

Domaćini su se vratili u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena nakon krasne akcije. Charbonier je petom lijepo ostavio loptu Faivreu koji preciznim udarcem savršeno pogađa sami kut za 1:2.

Domaćini su izjednačili u 60. minuti, ali im je gol poništen da bi u sljedećem napadu Charbonier s pet metara iskosa promašio prazan gol za 2:2.

Brestove promašaje u 80. minuti kaznio je opet Ćaleta-Car na gotovo identičan način. Thauvin je ubacio iz slobodnog udarca, Ćaleta-Car je najviši na prvoj stativi i glavom je skrenuo loptu u gol za 1:3.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku gola možete pogledati OVDJE.

Charbonier je u 89. smanjio na 2:3, a u petoj minuti sudačke nadoknade isti igrač promašio je priliku za izjednačenje.

Ćaleta-Caru ovo su bili drugi i treći gol u 53 nastupa za Marseille u koji je došao u ljeto 2018. za 19 milijuna eura iz Salzburga.

Pročitajte više