Brestovac: Ako sam dobro plaćen, borit ću se s bilo kime

Foto: Fightsite

NOVA GODINA donosi i nove izazove za najboljeg hrvatskog kick-boksača Mladena Brestovca. On će svoj prvi nastup u 2016. godini odraditi 27. veljače na Gloryjevoj priredbi u Chicagu, a za protivnika će imati brazilskog borca Andersona “Braddocka” Silvu.

Imao je popularni “The Scorpion Sting” čak dvanaest pobjeda u nizu, no njegovu pobjedničku seriju zaustavio je prošle godine u Denveru odlični Benjamin Adegbuyi, borac koji je trenutno rangiran kao prvi na Gloryjevoj ljestvici izazivača. Uslijedio je i gubitak titule Nuit Des Champions prvaka i to u meču u kojem je Mladen bio uvjerljivo bolji borac, ali su suci još prije samog početka imali svog favorita te su prilično sramotnom odlukom oduzeli pojas hrvatskom borcu.

Sada su pred Brestovcem novi izazovi i prilika da čim prije zaboravi 2015. godinu te se ponovno vrati starim, pobjedničkim, navikama. Njegov idući protivnik je jedan od najboljih svjetskih teškaša, ali i borac koji bi također htio čim prije zaboraviti proteklu godinu, koja je  za njega protekla u znaku ozljeda i samo jednog, neuspješnog, nastupa protiv Jamala Bena Saddika.

Zagrepčanin koji je osim Gloryjevog, član i FFC-ovog rostera, se u intervjuu za Fight Site osvrće na najznačajnije trenutke protekle godine, kao i na samu borbu koja se nalazi ispred njega.

Anderson Silva je Vaš prvi protivnik u 2016. godini. Gdje se skriva najveća opasnost?

“Najveća opasnost prijeti od njegovih ručnih tehnika, iako ima i dobre udarce nogama, ali ih ne korisiti koliko i ruke.”

Gdje ste Vi u najvećoj prednosti u odnosu na Silvu? On je posljednja tri meča izgubio tehničkim nokautom, je li to otkrilo neke nove rupe u njegovoj igri?

“U prednosti sam sigurno u borbi na distanci, ništa ne znači to što je izgubio zadnja tri meča, zbog toga će čak više biti gladan pobjede i dokazivanja.”

Na čemu ste najviše radili za ovaj meč?

“Na borbi na distanci i kretanju.”

Prognoza meča, kako će se odvijati stvari u ringu?

“Teško je reći, ali sigurno je da će pobjedu odnijeti onaj koji će više raditi i napadati prvi.”

Je li Vam žao što još uvijek nije dogovoren revanš s Fabriceom Auriengom i kako komentirate da do sada nije izašla snimka tog meča?

“Naravno da je, ali to nije do mene. Ako snimka nije do sada izašla sumnjam da će ikad i izaći jer im to neće biti baš dobra reklama.”

Na Gloryjevoj ljestvici izazivača ste ranigirani kao treći, dok Vas ugledni portal Liver Kick nije uvrstio u top deset. S druge strane, Silva je peti po Gloryjevom, a šesti po Liver Kickovom rankingu. Kako gledate na te ljestvice i gdje biste sebe svrstali?

“Mislim da je vjerodostojnija Liver Kickova ljestvica jer su na njoj svi borci, a ne samo Gloryjevi. Činjenica je da sam iz Liver Kickove top deset ljestvice pobijedio samo Jahfarra Wilnisa tako da me ne čudi da nisam na njoj, ali zaista se ne opterećujem s time. Cilj mi je samo trenirati, pobjeđivati i uživati u ovom sportu.”

Kako komentirate meč između Verhoevena i Adegbuyija? Je li Nizozemac nedodirljiv u ovim trenucima?

“Već prije meča sam znao da Adegbuyi nema šanse pobijediti Verhoevena u Amsterdamu i tako se i pokazalo. Verhoeven je zaista u formi života i to se vidjelo čim je borba krenula.”

Sve se više kick-boksača odlučuje na nastupe u MMA-u. Je li i za Vas to jedna od opcija?

“Ne, ne vidim se u tom sportu. Izrazito ga cijenim kao i klasični boks, ali se ne vidim niti u jednom od ta dva sporta.”

Kako komenirate potpise Hesdyja Gergesa i Robina van Roosmalena za FFC, koliko to znači za ovu promociju?

“Odličan potez, iz dana u dan se vidi da FFC raste i napreduje te polako zauzima svoje mjesto u svijetu borilačkih sportova.”

I Vi i Gerges pripadate samom vrhu teške kategoriji. Biste li pristali na meč s njime, sada kada ste obojica u FFC-u?

“Ako sam dobro plaćen borit ću se s bilo kime, tako da nema problema.”

Sjajna je ovo prilika za Brestovca koji bi pobjedom na najbolji mogući način otvorio godinu i dao do znanja da je još uvijek tu u samom vrhu. S druge strane, Silva ima iste namjere i upravo bi zato mogli svjedočiti jednom otvorenom i akcijom nabijenom meču.

Podsjetimo, ovaj se dvojac trebao sastati još prošle godine. Mladen je već tada bio na putu prema mjestu okršaja, ali je na aerodromu, u posljednji trenutak, dobio telefonski poziv iz kojeg je saznao kako Silva nije prošao liječnički pregled zbog kojeg je borba u konačnici i otkazana.

Pročitajte više