Brestovac nakon najveće pobjede u Gloryju: "Nokaut high kickom bio je detaljno isplaniran"

Foto: Hina

NAKON svoje vjerojatno najveće pobjeda unutar Glorya, Mladen Brestovac je objasnio što je zapravo napravio i kako je došlo do high kicka kojim je ugasio svijetla Hesdyu Gergesu.

Nakon novog spektakularnog high kicka u najboljoj svjetskoj kickboxing promociji, Mladen Brestovac već može taj udarac pisati u svoj svakodnevni repertoar. Ovo je treći puta da je u Glory ringu slavio na taj način, no kada to napravite Hesdyu Gergesu pred punom dvoranom u njegovom gradu, to ima posebnu vrijednost.

Gerges je prije meča govorio kako nikada nije poražen u Amsterdamu (što zapravo nije bila istina) i najavljivao je “kidanje glave” Brestovcu. Mladen je, s druge strane, bio miran i staložen u izjavama, a to “kidanje glave” je na kraju isporučio on. Ispričao je što i kako se događalo tijekom tjedna u Amsterdamu te na kraju tijekom meča.

“Nikad se ne obazirem na izjave prije mečeva, a pogotovo kada se boriš u protivnikovom gradu. Mislim da on tako i mora govoriti zbog ljudi koji će ga doći gledati. Što se tiče meča, uistinu sam mislio da će krenuti agresivnije, ali je vjerojatno na kraju htio osjetiti borbu kroz prvu rundu, odnosno htio je vidjeti kako ću se ja boriti. High kick je bio planiran, bio je dio taktike, no mislili smo s njim čekati do druge ili treće runde, kada se umori i oslabi mu gard. No, vidio sam da već na početku spušta ruke kako bi blokirao middle kick. Tako da sam samo malo pričekao da namjestim higk kick koji je, na njegovu žalost, sjeo na pravo mjesto”, ispričao je najbolji hrvatski kickboksač.

Sve je to, iz prvih redova, gledao Rico Verhoeven, koji je naravno glavna Mladenova meta, odnosno hrvatski bi se borac svakako još jednom volio iskušati u meču za svjetsku titulu. No, Verhoeven ima dva dogovorena meča do kraja godine, dok bi iduće trebao uslijediti revanš protiv Badra Harija. To će Mladena ipak staviti na listu čekanja i nešto svakako treba odraditi u međuvremenu. Upitan je baš o tome, ali i da iznese mišljenje o Verhoevenovim izazovima.

“Ne razmišljam o tome što ću sada, mislim kako ću prvo malo odmoriti, pa onda vidjeti što dalje. Što se tiče Verhoevena, sve osim Bigfoota su jako teški ispiti i vidjet ćemo kako će proći ti mečevi, odnosno kako će on u istima odraditi posao.”

Pogledajte još jednom fantastični nokaut. 



 

 

 

Pročitajte više