Brestovac nokautirao Mighty Moa, a zatim doživio nokaut u finalu!

ZAGREBAČKI teškaš i glavni sparing partner Mirka Cro Cop Filipovića, u subotu je nastupio na vrhunskoj kick boksing priredbi u Rumunjskoj gdje se borio na turniru četvorice. Nakon što je u polufinalu nokautirao slavnog Mighty Moa, u finalu je na isti način poražen nokautom u prvoj rundi od Nizozemca Ismaela Londta koji se tako okitio vrijednim naslovom.

Drugi Hrvat koji je nastupio na istoj priredbi, Štefan Leko, ubilježio je i četvrti poraz u nizu. Domaća zvijezda Catalin Morosanu je svladao bivšeg K-1 velikana jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde. Ovo je Leki bio deveti poraz u posljednjih 13 borbi čime je ozbiljno kompromitirao sve one vrhunske rezultate koje je postizao na japanskoj sceni početkom prošlog desetljeća.

No, vratimo se na Mladena koji je prvi dvoboj protiv Mighty Mo Silige odradio s puno stila. Naš je teškaš uspio stići do prekida protiv puno uglednijeg protivnika i to već u prvoj rundi nakon jednog snažnog udarca u jetru. Od početka je dominirao koristeći mnogo udaraca nogama na koje Mighty Mo nije imao odgovor. Krajem runde uslijedio je prekid. Nakon prvog preciznog pogotka u jetru, sudac je brojao Samoancu da bi drugi napad, koji je uslijedio nakon nekoliko sekundi, bio koban za Samoanca i Mladen je izborio prolazak u završnicu. Borbu prije, Londt je nokautirao Sebastiena Ciobanua u trećoj rundi najavivši težak posao za Brestovca u finalu.

I zaista, Nizozemac surinamskog porijekla je od početka ušao bolje u finalni dvoboj i već je u prvoj rundi uspio uzdrmati našeg borca i slaviti tehničkim nokautom. Brestovac je nekako preživio prvo brojanje, no drugo je suca natjeralo da prekine dvoboj. Ovo je bila čak 25 pobjeda u profesionalnoj karijeri uz samo dva poraza za Londta, dok je Mladen jučer ubilježio osmi poraz u karijeri (uz 36 pobjeda).


Nakon nastupa u Rumunjskoj, Brestovac se vraća u Zagreb gdje će se pridružiti pripremama Mirka Filipovića koji će krajem listopada odraditi posljednji dvoboj u UFC-u protiv Royja Nelsona.

SuperKombat World Grand Prix II:

Turnir četvorice – rezervna borba: Carter Williams defeats Marian Iordan by TKO (Low Kick) in R 3
Turnir četvorice – polufinale: Ismael Londt defeats Sebastien Ciobanu by KO (udarci) in R 3
Turnir četvorice – polufinale: Mladen Brestovac defeats Mighty Mo by KO (udarci) in R 1
-73kg Super Fight: Mihai Barbu defeats Alex Tropimov by Jednoglasna odluka sudaca
Wako-Pro -88.68kg borba za internacionalni pojas: Hakan Aksoy defeats Bogdan Stoica by TKO (ozljeda) in R 2.
-92kg Super Fight: Andrei Stoica defeats Henriques Zowa by Jednoglasna odluka sudaca
Heavyweight Super Fight: Benjamin Adegbuyi defeats Joachim Thomas by Jednoglasna odluka sudaca
Heavyweight Super Fight: Catalin Morosanu defeats Stefan Leko by Jednoglasna odluka sudaca
Turnir četvorice – finale: Ismael Londt defeats Mladen Brestovac by TKO in R1.

Pročitajte više