premier liga

Brighton u 90. minuti šokirao Tottenham. Veliki kiks blijedih Spursa u borbi za LP

Foto: Profimedia

BRIGHTON je u 33. kolu Premier lige pobijedio Tottenham u Londonu 1:0 golom Leandra Trossarda u 90. minuti i tako zaustavio veliku seriju momčadi Antonija Contea koja je izgubila prevažne bodove u borbi za Ligu prvaka. Spursi su odigrali očajnu utakmicu i prekinuli niz od četiri uzastopne pobjede, a Brighton je nakon gostujuće pobjede protiv Arsenala sad u Londonu sredio i Spurse.

Conteova momčad ušla je u susret kao veliki favorit nakon što je u zadnje četiri utakmice zabila 14 golova. No Tottenham je od prve minute igrao potpuno negledljivo, a o njegovoj nemoći dovoljno govori podatak da su Spursi u 90 minuta samo pet puta zapucali na gol i nijednom u okvir.

Trossard iskoristio pomutnju u obrani

Najveću šansu imali su u završnici susreta kad je Son krasno primio loptu desnom i pucao lijevom nogom, ali njegov udarac blokirao je netko od gostujućih braniča. I kad se činilo da će susret završiti bez golova Spursima je presudio Leandro Trossard koji je u 90. minuti iskoristio kaos u obrani Spursa i krasnom solo akcijom donio pobjedu svojoj momčadi.

Tottenham je zadržao četvrto mjesto, ali uz dvije utakmice i samo tri boda više od petoplasiranog Arsenala koji kasnije danas igra u gostima kod Southamptona. Tottenham i Arsenal bi vrlo lako o putniku u Ligu prvaka mogli odlučivati u izravnom dvoboju u 36. kolu na stadionu Spursa.

Pročitajte više