Britanci slave Federera: Bila je to borba do smrti u veličanstvenom finalu

BRITANSKI mediji oduševljeni su ovogodišnjim epohalnim finalom u Wimbledonu. Roger Federer je u fantastičnom meču protiv Andyja Roddicka uzeo svoj šesti naslov u sedmom uzastopnom finalu.

Četiri sata i 16 minuta trajao je dvoboj koji je u petom setu otišao u 30 gemova. The Sun je susret Švicarca i Amerikanca usporedio s borbom gladijatora.

"U veličanstvenom finalu niti jedan igrač nije zaslužio poraz. Obojica su heroji, obojica su bili spremni na borbu do smrti. Istinski gladijatori."

"Federer je stalno ponavljao riječ 'lud' i takav je meč uistinu bio zbog mnogo razloga. Lud, jer je Roddick trebao imati 2:0 u setovima. Lud, jer je Roddick imao dvije break lopte u 17. igri petog seta, ali je Federer odigrao strašan volej. Lud, jer je Švicarac imao 50 aseva, jer je Roddickov dvoručni backhand funkcionirao kao san i lud, jer ga je forhend na kraju izdao. Federer je na kraju uzeo trofej koji mu je prošle godine oteo Nadal", piše Times.

"Morate malo suosjećati s Peteom Samprasom. Preletio je nekoliko tisuća kilometara, ne samo da bi vidio kako je njegov rekord od 14 Grand Slam naslova srušen, nego i da bi se divio čovjeku koji ga je srušio s trona najboljeg igrača ikad", navodi Guardian.



Britanski mediji citiraju sportske velikane koji se također dive velikom Švicarcu.

Jimmy Connors: "U modernom tenisu ste stručnjak za travu, stručnjak za beton, stručnjak za umjetnu podlogu. Ili ste Roger Federer."

Rod Laver: "On ima toliko udaraca, toliko talenta. Nevjerojatno je da jedna osoba ima sve to."


Bjorn Borg: "Jednostavno, Federer više nema slabih strana. Ne vjerujem da postoji udarac kojega ne može izvesti s bilo kojeg dijela terena."

Tiger Woods: "Ono što je on napravio u tenisu je više od onog što sam ja napravio u golfu."

John McEnroe: "On je najtalentiraniji igrač kojeg sam vidio, a igrao sam protiv mnogih. Mogao bi biti najbolji svih vremena."

Serena Williams: "Tako je graciozan. Mnogo sam naučila od njega."

Pročitajte više