Britanci u strahu od hrvatskog heroja

VELIKU  je pozornost u Velikoj Britaniji privukao ždrijeb ATP turnira Zagreb Indoors koji danas počinje u zagrebačkom Domu sportova. Osim još uvijek neokrunjenog britanskog teniskog kralja Tima Henmana, kojeg u prvom kolu očekuje dvoboj s Francuzom Arnaudom Clementom, u Zagreb stiže i škotski tinejdžer Andy Murray.

"Ždrijeb nikako nije bio naklonjen škotskom tenisaču, kojeg već u prvom kolu očekuje prvi nositelj i četvrtfinalist Australian Opena Ivan Ljubičić." - piše BBC.

Škotski mediji također navode kako mladi Murray nije imao sreće, s obzirom da Ivan igra na domaćem terenu i u životnoj formi.

"Hrvatski teniski heroj u prošloj teniskoj godini igrao je osam finala, osvojio dva naslova, i po prvi puta u karijeri završio među deset najboljih." - piše Scotsman.

Andy Murray je na svom debiju u Melbourenu poražen već u prvom kolu od još jednog izdanka argentinske teniske škole, Juana Ignacia Chelae. Iako će u Zagreb doći motiviran i pripremljen, ruka postaje teža kada se s druge strane mreže nalazi Ivan Ljubičić.

"Ljubičić je nakon osvajanja Davis Cupa postao nacionalni heroj. Bio je to prvi naslov za Hrvatsku ikad, a sjajni Ljubičić osvojio je 11 mečeva zaredom. Osim Johnu McEnroeu koji je 1982. godine pobijedio u svih 12 mečeva, to nije uspjelo nijednom tenisaču na svijetu." - piše sportski portal Sportinglife, osvrčući se na turnir u Zagrebu.

Nakon Snježne Kraljice, Zagreb je dobio i veliki teniski događaj, koji će u svijet ponovo poslati sliku sportske nacije, ponosne na svoje uspjehe. Stoga ne čudi velika zainteresiranost stranih agencija koje će pratiti Zagreb Indoors, a svoj dolazak najavile su i ugledne TV postaje BBC i Eurosport.

D.R.

Pročitajte više