Britanski liječnici protiv ženskog boksa

BRITANSKA medicinska udruga (BMA) oštro se usprotivila uvođenju ženskog boksa na Olimpijske igre, što će se dogoditi već 2012. u Londonu.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) je ranije tijekom dana potvrdio uvođenje ženskog boksa u olimpijski program, čime više neće postojati nijedan sport na Olimpijskim igrama u kojem će se natjecati samo muškarci.

No, to se nimalo ne sviđa udruzi koja okuplja britanske liječnike. Njoj se, istina, ne sviđa boks kao takav, neovisno o spolu.

"BMA je razočarana odlukom o uvrštenju ženskog boksa na Olimpijske igre 2012. jer će to motivirati još više ljudi da se bavi tim opasnim sportom", priopćilo je vodstvo udruge.

"Neovisno o spolu, tijekom borbe boksači mogu pretrpjeti izljev krvi u mozak i ozbiljna oštećenja očiju, ušiju i nosa", dodaje BMA.

Predsjednik MOK-a Jacques Rogge je izjavio kako će ženski boks biti sjajan dodatak igrama. Žene će se u Londonu natjecati u tri kategorije - muha, lakoj i srednjoj, a u svakoj će sudjelovati 12 boksačica

Pročitajte više