Brončani vaterpolisti stigli u Zagreb, Tucak: Bronca zlatnog sjaja

Foto: HVS

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija stigla je u Zagreb poslije osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Barceloni. Bila je to prva medalja na EP još od Kranja 2003. godine, čime su svjetski prvaci nastavili niz uspjeha na velikim natjecanjima. 

"Ova je bronca zlatnog sjaja s obzirom na to koliko smo teško došli do nje. Cijela ova godina je bila teška, ostali smo bez kapitena Sandra Sukna i zato je bilo jako teško na prvenstvu, koje smo ipak odigrali najbolje što možemo u ovom trenutku. Čestitam igračima, svojim suradnicima i cijelom Savezu. Ovo je za nas veliki rezultat. Nadam se da ćemo u budućnosti osvajati još puno medalja", rekao je izbornik Ivica Tucak. 

Izostanak Sandra Sukna svakako je teško pao ekipi, koja je ipak pokazala snagu i bez jednog od najboljih vaterpolista svijeta. Nakon poraza od Srbije u polufinalu (9:7) Hrvatska se podigla i svladala Italiju (10:8) u borbi za treće mjesto i broncu...

"Nekad sam pratio i navijao za reprezentaciju, a sada smo osvojili i medalju na Europskom prvenstvu. Ostaje mali žal zbog poraza u polufinalu, ali je i ovo veliki uspjeh. Protiv Italije smo pokazali da smo zaboravili utakmicu protiv Srbije i dokazala da smo kvalitetna ekipa. Igrali smo bez kapetana Sandra, koji je još u fazi oporavka i velika smo mu podrška. Moramo biti strpljivi svi zajedno i s nestrpljenjem ga čekamo", poručio je vratar Marko Bijač. 

Tijekom povratka u Hrvatsku Croatia airlines je u velikom stilu pozdravila brončane vaterpoliste, koji su dobili i tortu.

Pročitajte više