Brozović je idol u Saudijskoj Arabiji

Foto: Profimedia

MARCELO BROZOVIĆ bio je jedan od nogometaša kojima je Barcelona prošlog ljeta željela pojačati momčad, a sad je idol u Saudijskoj Arabiji, piše Mundo Deportivo u tekstu o hrvatskom veznjaku.

Između lipnja i srpnja 2023., 31-godišnji hrvatski reprezentativac nekoliko je tjedana odgađao odabir novog kluba. Birao je između Barcelonine ljubavi i bogate financijske ponude koju je dobio od Al Nassra iz Saudijske Arabije. Kada su se pojavili problemi s financijskim fair-playom u Barceloni, donio je konačnu odluku i nakon osam sjajnih godina napustio milanski Inter.

Talijani su ga odmah zavoljeli. Saudijci također

Kao i u Italiji, vrlo brzo postao je jako cijenjen igrač u svojoj novoj destinaciji, kako zbog svoje sportske izvedbe, tako i zbog svog profesionalizma. Brozoviću je trebalo samo nekoliko mjeseci da postane idol domaćih navijača. On je četvrti igrač Al Nassra po broju odigranih minuta (1977), odmah iza Sadija Manéa, Cristiana Ronalda i Octavija. Iako mu ofenziva nije glavni zadatak, brojke su mu i više nego respektabilne, s tri pogotka i šest asistencija u 23 utakmice. 

Brozovića je godišnja plaća od 20 milijuna eura uvjerila da ode u Saudijsku Arabiju, no to je puno manja plaća od one koju su dobili drugi poznati nogometaši europskog nogometa koji su se također odlučili okušati u saudijskoj ligi. Sada se čini da su se neki pokajali. Engleski veznjak Jordan Henderson, s plaćom u Al-Ettifaqu dvostruko većom od Brozovićeve, sada se odrekao milijuna kako bi se vratio u Europu.

Također, francuski napadač Karim Benzema, samo nekoliko mjeseci nakon što je napustio Real Madrid i otišao u Al-Ittihad za 100 milijuna eura godišnje, prema mnogim informacijama, traži odlazak u Premier ligu. Njegov povratak u Real je isključen.

Igrom i borbenošću Brozović je osvojio navijače

Brozović je suprotnost. Jedan od igrača koje je Barcelonin trener Xavi najviše htio kako bi poboljšao učinak svoje Barçe osvojio je navijače u saudijskoj ligi. Ne samo kvalitetom već i dojmom da u svakoj utakmici daje sve od sebe.

S Brozovićem kao ključnim igračem veznog reda, Al-Nassr je trenutno drugi u saudijskom prvenstvu.

Pročitajte više