Brozović se pretvorio u krokodila

Foto: Instagram

ŽIVIMO u vremenu Marcela Brozovića koji je ove jeseni postao najveća faca svjetskog nogometa.

Terenom vlada golčinama, dodavanjima, pretrčanim kilometrima, a društvenim mrežama pomoću samo njemu svojstvenih ludorija. 

"Bio je začetnik baš svega dobroga, kao i uvijek. Bio je sjajan kao i u Rimu protiv Lazija. Neki igrači će se u nekim utakmicama malo odmarati, ali ne i Marcelo. Negova režija Interove igra bila je još jednom briljantna." napisala je ugledna Gazzetta dello Sport u izvještaju s jučerašnje Interove pobjede protiv Genoe (5:0) u 11. kolu Serie A, inače sedmog uzastopnog prvenstvenog trijumfa Nerazzurra. 

Par dana ranije, Tuttosport ga je nazvao "Simbolom Interovog preporoda i jednim od tri najbolja veznjaka u Serie A." te istaknuo: "Sjajna ideja bila je dati mu povjerenje i ključnu ulogu u veznom redu. Prije nekoliko mjeseci izgledao je kao da bi tu ulogu samo dostojno mogao pokriti samo Modrić. Danas, samo tri mjeseca kasnije, postavlja se legitimno pitanje, treba li Interu Modrić s takvim Brozovićem. Jeste li sigurni da bi Inter u siječnju ili lipnju napravio dobar posao kada bi Modrić dao godišnju plaću od deset milijuna eura neto za sljedeće tri godine? Da Real predloži zamjenu Modrića i Brozovića, u Interu bi bili glupi ako bi to prihvatili."

Otkako ga je trener Luciano Spalletti pretvorio u razigravača iz dubine, režisera Interove igre, Brozović je procvjetao. 

Ali, osim što igra u životnoj formi u tek 25. godini, usput se i savršeno zajebava.

Spajajući ugodno s korisnim, Brozović je dakle na terenu naslijedio Modrića, a na Instagramu prijeti uzeti krunu Zlatanu Ibrahimoviću. 

Krenuo je s Epic Brozo znakom, kojeg je patentirao, a nastavio je s "krokodilom", zbog kojeg već dva tjedna ne prestaje biti top tema na društvenim mrežama. 

Počelo je u porazu Intera od Barcelone (2:0) na Nou Campu u Ligi prvaka. Genijalan potez kojim je Brozović zaustavio Suarezov udarac iz slobodnjaka u nekoliko je trenutaka obišao svijet i postao viralni hit. Nije to bio dribling, golčina ili sjajna asistencija, već kreativni, a iznimno učinkoviti način na koji je spriječio siguran pogodak.

Suarez je u drugom poluvremenu pucao slobodnjak iz izgledne situacije s ruba kaznenog prostora. Dobro je procijenio da će živi zid skočiti, ali Brozović je bio spreman. Brzo je legao okrenut leđima i tako spriječio da Suarezov snažan udarac možda završi u mreži Handanovića.

Epic Brozov potez bio je toliko genijalan da je nasmijao i Lionela Messija koji je gledao utakmicu s tribina zbog slomljene ruke. Brozović je nakon par dana podario ime svom potezu.

"Evo krokodilskog poteza!", napisao je veznjak Intera na Instagramu i tako pokrenuo nezaustavljivi val reakcija na društvenim mrežama.

Brozović je svoj trademark potez izveo i u utakmici 10. kola Serie A u kojoj je Inter pobijedio Lazio 3:0. Zabio je i prekrasan pogodak s 20 metara, ali dan kasnije svi pričaju o novoj krokodilskoj obrani ludog Turopoljca.

Naravno, Epic Brozo se tu nije zaustavio. Nakon što ga je krokodilski potez proslavio, pretvorio se u...

Pročitajte više