KORONAVIRUS U SPORTU

Brozovićev suigrač: Patim zbog bolesnog oca. Samo ga želim zagrliti

Foto: EPA

ITALIJA je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa. Lombardija je žarište pošasti, a Talijani već tjedne provode u karanteni.

Isto važi i za nogometaše, a neki od njih, poput Antonija Candreve daleko su od kuće i to im teško pada. Igraču Intera otac je već duže vremena bolestan, ali ga ne može vidjeti jer je "zarobljen" u Milanu zajedno s velikom većinom ostalih suigrača.

"Moja najveća briga je bila da ne zarazim obitelj. Osjećao bih strašnu krivnju. Obitelj je u Rimu i to je ono zbog čega najviše patim. Ne mogu posjetiti oca koji je bolestan  godinu dana i stvarno je loše. Stalno mislim na njega jer često mora ići u bolnicu, pa je rizik da se zarazi i veći. Nedostaje mi puno i samo ga želim zagrliti", priznao je Candreva u razgovoru za Corriere dello Sport.

Talijanski liječnici svakodnevno vode veliku borbu s koronavirusom, a suigrač Marcela Brozovića im je, kao i cijela zemlja, duboko zahvalan na tome.

"Simbolička je slika medicinskih sestara u raznim bolnicama diljem Italije s licima umora i ožiljaka od zaštitnih maski. Stvarno grozan prizor. Zahvaljujem im na neizmjernoj hrabrosti, predanosti i žrtvi koju podnose za sve nas. Mi smo sa svima njima u ovom teškom trenutku i ponosni smo na njih. Izaći ćemo jači iz svega ovoga", naglasio je Candreva.

Još uvijek se ne zna kad bi se mogla nastaviti Serie A, a spominje se mogućnost i da se prvenstvo igra tijekom ljeta.

"To bi sigurno bilo novo iskustvo. Možda nije optimalno s obzirom na vrućine u tim mjesecima, ali vidjet ćemo. Međutim, nije fer govoriti sada o nogometu i prvenstvu. U ovom trenutku je za sve nas najvažnije pobijediti ovaj virus", poručio je bivši igrač Udinesea, Juventusa i Lazija. 
 


Naravno, svi igrači moraju trenirati tijekom izolacije kako bi barem donekle zadržali formu, a evo kako to izgleda u njegovom slučaju.

"Atletski treneri nas prate svakog dana i prave određeni program treninga. Stvarno su dobri i puno nam pomažu. Također, trener Antonio Conte poslao nam je ohrabrujuću poruku u ovoj situaciji. Uvijek je blizak s nama i izvanredna je osoba, koja se nikad ne predaje. Čak i od pozdrava 'dobro jutro" osjetite njegov naboj i nevjerojatnu želju. On nas sve gura da pružimo sve od sebe u svakoj vježbi jer je pravi perfekcionist. Tako nam je poslao i poruku 'Pobijedit ćemo sve jer smo Inter i bit ćemo jači nego prije", ispričao je Candreva. 

VIDEO Dugout: Pogledajte golčinu Candreve protiv Leccea

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više