Bruce Willis pomogao Netsima

KOŠARKAŠI New Jersey Netsa svladali su u četvrtoj utakmici finala NBA lige u svojoj dvorani San Antonio 7776.

U seriji na četiri pobjede rezultat je izjednačen na 2-2, a sljedeća utakmica igra se u petak, također u East Rutherfordu.

Za Netse ovaj je susret bio "pobjeda ili smrt". Nikad u povijesti niti jedna se momčad nije vratila nakon što je u finalu gubila sa 1-3. Stoga su im u pomoć stigli i hokejaši New Jersey Devilsa, koji su prije dva dana osvojili naslov NHL prvaka. A navijačko skandiranje predvodio je glumac Bruce Willis, zvijezda filmske trilogije "Umri muški".

Nakon izjednačene prve četvrtine, Netsi su se odlijepili u drugoj na plus 11, a početkom treće dionice ta je prednost bila i 15 poena (51-36). No, onda su dopustili Spursima da se nizom 21-5 vrate u utakmicu. U poslednjoj četvrtini to je ponovno bila izjednačena borba, koja je na kraju odlučena s linije slobodnih bacanja. Nešto više od minutu prije kraja Spursi su imali vodstvo 72-71. Do konačnih 77-76 Netsi su stigli slobodnim bacanjima. Jason Kidd je ubacio četiri, a Kenyon Martin dva.

Martin je bio i najbolji strijelac domaće momčadi sa 20 koševa. Tome je pridodao 13 skokova. Kidd je umalo upisao "triple-double" - 16 koševa, 8 skokova i 9 asistencija. Richard Jefferson je dodao 18 poena i 10 skokova.

Spurse je predvodio MVP lige Tim Duncan sa 23 koša, 17 skokova i 7 blokada. David Robinson je ubilježio 14 poena i 7 skokova, a Ginobili i Claxton po 10 koševa.



Pročitajte više