Bruno Marić: Nisu mi jasne ove poruke iz Dalmacije

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

BIVŠI šef hrvatskih sudaca Bruno Marić gostovao je u RTL-u Danas i govorio o prijetnjama koje je primio i zbog kojih je, kako kaže, podnio ostavku u HNS-u. Podsjetimo, Marić je početkom tjedna održao press-konferenciju povodom curenja snimki iz VAR soba u SuperSport HNL-u, a dan kasnije podnio je ostavku.

"Ostavku sam podnio isključivo zbog prijetnji koje su prešle svaku mjeru i odlučio sam da nemam pravo ugrožavati život ni svoje obitelji ni svoj. Podnio sam kaznene prijave protiv onih koji su to činili. Ja sam došao u mandatu Davora Šukera, a dolaskom Marijana Kustića sam imao potpunu samostalnost u radu", rekao je Marić i nastavio:

Nejasne poruke iz Dalmacije

"Nisu mi jasne ni ove poruke iz Dalmacije prema Kustiću, jer je on za Dalmaciju napravio više od njegovih prethodnika. Prijetnje su bile najgore moguće vrste, one koje izazivaju strah u čovjeku. Ne bih o detaljima. To sam prepustio policiji, a ona će odlučiti o stupnju zaštite."

Voditelji su ga pitali ima li poruku za Torcidu i Hajduk nakon svega.

"Ne bih slao poruke njima. Moja ostavka je poruka hrvatskoj javnosti da je neprihvatljivo da se neke stvari rade na silu. Potpuno mi je nejasno ovo obrtanje teza da vi mene tražite poruku Torcidi i Hajduku kao da su oni oštećeni.

Imam poruku, ne samo njima nego svima, da u sportu nema mjesta nasilju i prijetnjama ubojstvom. Da prestane pritisak nad sucima i da na kraju prvak bude onaj tko je najbolji", zaključio je bivši šef hrvatskih sudaca.

Pročitajte više