Brzi kraj za Njirić na US Openu

HRVATSKA 17-godišnja tenisačica Silvija Njirić, jedina naša predstavnica u ženskom dijelu juniorskog US Opena, izgubila je dvoboj 1. kola od 15. nositeljice, Amerikanke Sloane Stephens 6-1, 6-3 nakon 57 minuta igre.

Od iste tenisačice je Njirić izgubila i lani u četvrtfinalu Roland Garrosa. I tada je uhvatila samo četiri gema u dva seta. Ovaj meč bio je, barem statistički, gotovo preslika tog lanjskog ogleda istih tenisačica na pariškoj zemlji.

Amerikanka je osvojila 25 poena više u meču, te je realizirala pet od šest break-lopti, dok je Njirić izborila samo jednu takvu šansu u meču, koju je i iskoristila. Njirić je ove godine igrala u polufinalu juniorskog Roland Garrosa, a u Wimbledonu je, baš kao i sada u New Yorku, zapela već na startu turnira.

Na muškom juniorskom turniru Hrvatska ima dvojicu predstavnika, a jedan od njih, Mate Delić, igrat će kasnije u nedjelju na startu protiv Amerikanca Michaela Redlickog.  Mate Pavić igrat će u ponedjeljak protiv Novozelanđanina Bena McLachana.

US Open, juniorke, 1. kolo:

Stephens (15) – Njirić 6-1, 6-3

 US Open: Clijsters i Schiavone promarširale u četvrtfinale   

Belgijanka Kim Clijsters i Talijanka Francesca Schiavone ekspresno su izborile plasman u četvrtfinale US Opena, zadnjeg teniskog Grand Slam turnira sezone. Obje su u svojim dvobojima osmine finala izgubile samo po tri gema.

Kim Clijsters, pobjednica ovog turnira 2005. i prošle godine (između tog razdoblja nije nastupala u New Yorku), do 18. uzastopne pobjede na terenima u Flushing Meadowsu stigla je za 59 minuta igre. Toliko joj je vremena trebalo za pobjedu nad Srbijankom Anu Ivanović 6-2, 6-1, treću u isto toliko odigrana dvoboja dviju tenisačica koje su obje ile broj 1 na svijetu.

Ivanović je prva tri susreta u New Yorku odigrala daleko iznad ovogodišnje razine, uostalom, i razine trenutnog plasmana na WTA ljestvici, na 40. mjestu, ali u dvoboju sa zahuktalom Clijsters nije imala baš nikakve šanse. Belgijanka je prva ''breaknula'' za 3-1, Ivanović je potom jedini put u meču oduzela servis Belgijki, ali je nakon toga Clijsters osvojila sedam gemova zaredom.

Clijsters će za polufinale igrati protiv pobjednice meča između Australke Samanthe Stosur i Ruskinje Jelene Dementijeva.

Talijanka Francesca Schiavone, koja je ubrzo nakon najvećeg trijumfa karijere, osvajanja Roland Garrosa, napunila 30 godina, održala je tenisku lekciju 11 godina mlađoj Ruskinji Anastasiji Pavljučenkovoj, svladavši je sa 6-3, 6-0 za 68 minuta igre.

Pavljučenkova, koja je tražila pomoć liječnika zbog problema s desnom rukom, napravila je čak 29 neforsiranih pogrešaka u tako kratkom meču. Ovo joj je bio najbolji Grand Slam rezultat u karijeri, dok je Schiavone u četvrtfinalu US Opena već igrala 2003. godine. Sljedeća suparnica bit će joj bolja iz dvoboja Amerikanke Venus Williams i Izraelke Shahar Peer.

US Open, tenisačice, osmina finala:

Schiavone (6) – Pavljučenkova (20) 6-3, 6-0

Clijsters (2) – Ivanović 6-2, 6-1

 

Pročitajte više