Budan: Hajduk nije ništa posebno kad Livaja ne radi razliku

Foto: Igor Soban/PIXSELL, Goran Kovacic/PIXSELL

IGOR BUDAN, umirovljeni napadač Rijeke i niza talijanskih klubova među kojima su Atalanta, Parma i Palermo te nekadašnji hrvatski reprezentativac, gostovao je u emisiji Pod stijenama Kantride u kojoj je komentirao zbivanja u Rijeci i hrvatskom nogometu.

"Bodovno je Rijeka prikazala konkretnost. Igra ima glavu i rep, odlično se svi kreću. Presretan sam vidjeti 3-4 igrača iz omladinskog pogona i vjerujem da je budućnost Rijeke da se radi na tom dijelu. Jer kad vidite da odlučujući igrači koji zabijaju golove su iz omladinskog pogona, to stvarno treba veseliti sve nas", rekao je o Rijeci i istaknuo trenera Sergeja Jakirovića:

"Rezultati govore, on je svugdje ostavio trag i priča Rijeke s njim je stvarno pogođena. Mislim da to može potrajati. Ne samo rezultat, vidi se i igra, a vratio se i entuzijazam. Tribine su ispunjene i sve funkcionira."

Budan smatra da atmosfera u Hajduku nije pozitivna

Komentirao je i derbi na Poljudu u kojem su Hajduk i Dinamo odigrali 0:0. Dinamo je u Splitu osvojio bod, a tim bodom i matematički osigurao titulu.

"U Hajduku je atmosfera koja ne vlada s pozitivom, a na terenu nisam vidio neku kvalitetu svih tih investicija koje su napravili. Pokazalo se da Hajduk nije ništa posebno kad Livaja ne radi razliku na terenu. Svaki put kad sam išao s velikim entuzijazmom na Poljud gledati derbi između Hajduka i Dinama nisam se nagledao velikih utakmica. Nije tu bilo velike kvalitete i situacija da se može reći da su najkvalitetnije momčadi u ligi", rekao je i dodao:

"To su tvrde utakmice, Dinamo si nije trebao stvarati pritisak, pogotovo s prednošću koju ima. Bilo je pitanje kad će postati prvak. Možda je Hajduk trebao pokazati više pod svojom publikom. Svi su rekli da nismo gledati kvalitetnu utakmicu. Pitanje je kako će se ti klubovi pokazati u Europi."

Pročitajte više