Budan: Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da ostanemo u Serie A

NAKON utakmice između Parme i Reggine, koja je završila izjednačenim rezultatom, a među strijelce se upisao i naš reprezentativac Igor Budan, obavili smo kratak telefonski razgovor s Budanom da čujemo najnovije dojmove iz Serie A.

Unatoč tome što je tek odigrao vrlo tešku utakmicu, Budan je bio dobro raspoložen i rado nam je pristao dati kratku izjavu.

"Bila je ovo izuzetno teška utakmica. Vrijeme je bilo neočekivano toplo, čak 26 stupnjeva, što je čudno za ovaj dio godine i to nam je dodatno otežalo igru. Ritam u kojem u posljednje vrijeme igramo je vrlo naporan, tri velike utakmice u osam dana nije lako izdržati. Ali ipak smo igrali dobro, šteta je jedino što nismo iskoristili taj penal pri rezultatu 1-1, možda bi se utakmica onda drukčije razvila", rekao je Budan u razgovoru za Index.

Upitali smo ga i o planovima i ambicijama njegova kluba u nastavku sezone, s obzirom da se Parma sad nalazi u nezavidnoj situaciji gdje balansira na rubu zone ispadanja.

"Sigurno je da nam neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da ostanemo u ligi. U dobroj smo formi, u zadnjim utakmicama imamo ta tri izjednačena rezultata, ali važno je da nas nitko nije nadigrao. Mislim da imamo dobre šanse za ostanak u prvoj ligi", kaže Budan.

Neizbježno je bilo i pitanje o budućim planovima vezanim uz reprezentaciju i je li bilo kakvog konkretnog razgovora s izbornikom Bilićem nakon utakmice protiv Norveške, u kojoj je Budanova dobra igra oduševila hrvatske navijače.

"Nisam s izbornikom o ničem konkretnom razgovarao. Čestitao mi je na dobroj igri i to je sve. Ma bilo je to predivno, nakon svih problema koje sam imao tako nastupiti za reprezentaciju i još se poklopilo da je to bilo u mom rodnom gradu. Oduševila me atmosfera, bila je to izvrsna utakmica. Vjerujem da ću u budućnosti imati još dosta prilike zaigrati za reprezentaciju i mogućnosti da se dokažem", rekao nam je Budan.

P.V.

Pročitajte više