Budan žali za Parmom, ali već razmišlja o sicilijanskim travnjacima

HRVATSKI reprezentativac Igor Budan ne može preboljeti ispadanje njegove Parme u drugu ligu nakon osamnaest slavnih godina u najvišem razredu.

"Ispadanje? Istinska šteta. Od početka godine nismo uspjeli posložiti kockice, iako smo imali kvalitetu za ostanak. Sve smo dali od sebe, ali nije išlo. Sad treba to preboljeti i ići naprijed", rekao je hrvatski centarfor u intervjuu za Stadionews24.

Budan smatra da je za Parmu utakmica s Torinom koštala ostanka u Seriji A.

"Razmišljam o utakmici s Torinom, koja je završila 4:4, nakon što smo vodili s 4:1. Nažalost, tako je to završilo. To je negativno iskustvo, ali i ona pomažu da rastemo", smatra Budan.

Budan vjerojatno neće ostati u Parmi, koja dijeli njegova igračka prava s Palermom.

"Zvao me je predsjednik Palerma Zamparini i dao mi komplimente za napredak. Želi me vidjeti u ružičasto-crnoj majici, a ja se nadam da će se to ostvariti. Zadovoljstvo mi je što u Palermu misle na mene. Bila bi mi čast naslijediti napadače poput Tonija i Amaurija, očito u klubu misle da sam na Brazilčevom nivou. Vidjet ćemo kako će završiti pregovori", rekao je Budan.

Odigra li Budan dobro na Europskom prvenstvu, možda se javi netko još moćniji od Palerma. Inače, talijanski kuloari nagađaju kako je i Roma zainteresirana za kršnog Hrvata.

Zamparini: Budan će biti naš novi napadač

Predsjednik Palerma u hrvatskom reprezentativcu vidi savršenu zamjenu za Amaurija, koji će se ovo ljeto pridružiti Juventusu.

Budan više nema što raditi u Parmi koja se oprostila od Serie A pa se vjerojatno vraća u klub za koji je nakratko igrao 2002. godine, ali ubrzo nakon što je potpisao za Palermo poslan je na posudbu, koja se odužila. 2006. godine Budan je napokon potpisao ugovor s Parmom, ali u drugoj ligi ne želi igrati.

"Budan će se vratiti na Siciliju i biti naš novi napadač. Iz razgovora s njim sam zaključio da će mu biti drago vratiti se u Palermo. Budan je vrhunski igrač i zbog njega našim navijačima neće biti žao što smo prodali Amaurija", kazao je Zamparini za Calcio Parlato.

P.V./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više