Budan: Žao mi je što nisam uspio zabiti

NIKO KOVAČ je utakmicu s Moldavijom odigrao kapetanski. Iako je u nastavku utakmice mjesto prepustio u svrhu Bilićevog miksa, Kovač je u suradnji s Rakitićem donio pobjedu olakšanja hrvatskoj reprezentaciji.

"Obzirom na tjedan iza nas, pružili smo dobru partiju ali uvijek može bolje. Momci su jako trenirali i prilično su umorni. U drugom poluvremenu je bilo dosta izmjena, neki momci su prvi puta zaigrali za reprezentaciju. No, pobjeda je jako bitna za naš moral. Slavili smo 1:0 što nije nešto posebno, ali ponavljam, imamo puno prostora za napredak, a to je dobro", rekao je Niko Kovač.

Budan: Nisam uspio završiti neke lijepe akcije

Igor Budan pokušavao je, trudio se, trčao... Ali nije to bila njegova noć. Iako je na treninzima protekolog tjedna pokazao impresivnu spremu i snagu, unatoč ozljedama koje ga prate tijekom cijele sezone, a i karijere, Budan je propustio nekoliko izglednih prilika da se nametne za važniju ulogu na Euru. .Dosta je forsirao, i mnoge su dobre duge lopte, koje će uz visoki presing, čini se biti glavni sastojak taktike za Austriju, ostale neiskorištene.

"Uvijek je gušt igrati pred svojom publikom. Teren je bio težak ali smo dobro odradili posao. Bili smo neprecizni u zadnjim dodavanjima, zabili gol za pobjedu ali nakon tjedna priprema bitno je da smo ostvarili dobar rezultat i idemo dalje. Naravno da bi mi bilo drago da sam zabio, iako se još uvijek uigravamo žalim što nisam uspio završiti neke lijepe akcije koje smo stvorili. Ne znam hoću li izboriti mjesto u prvih jedanaest, ja se trudim, a na izborniku je da odluči", rekao je Budan.

Pročitajte više