Buduća zvijezda Reala: Moji roditelji su gladovali. To mi daje snagu

Foto: EPA

MLADI Brazilac Endrick (17) nedavno je proslavio osvajanje prvog trofeja u svojoj seniorskoj karijeri u kojoj mu se predviđaju još mnogi uspjesi. Njegov Palmeiras postao je prvak Brazila, a tinejdžer je u šampionski pohod kluba iz Sao Paula ugradio 11 golova.

Uskoro se bliži njegov odlazak. Endrickov potpis već je osigurao Real Madrid. Kraljevski klub reagirao je čim je Palmeiras postao voljan pregovarati i platio je 60 milijuna eura odštete kako bi osigurali njegove usluge počevši od ljeta 2024., što je bio rekord za brazilske klubove.

"Zbog mene su gladovali"

Endrick će se u lipnju iduće godine pridružiti Realu jer brazilski propisi ne dopuštaju maloljetnim igračima da napuštaju zemlju, baš kao što je bio slučaj s njegovim sunarodnjacima i aktualnim zvijezdama Reala Viniciusom i Rodrygom. Endricka je sada posjetio engleski Guardian koji je napravio veliki intervju s mladim Brazilcem. U njemu se osvrnuo na težak život svoje obitelji: 

"Nikad nisam gladovao, ali moji roditelji jesu. Zbog mene su gladovali. To mi je dalo puno snage jer nisam želio vidjeti da to opet rade. Nisam želio da ih vidim u potrebi, da mi daju hranu i da ostanu bez nje." 

"Želim naučiti znakovni jezik"

Sebi je postavio zanimljiv zadatak za budućnost: "Postavio sam sebi cilj da moram naučiti pet jezika. Jedan od njih će biti vrlo drugačiji jer će mi biti jako važan. Želim naučiti znakovni jezik. Želim se povezati sa svima. Želim razgovarati s nijemima i ljudima koji ne čuju.

Moja majka i moja sestra kažu da sam hladna osoba. Ljudi kažu da imam ledeno srce i da sam vrlo hladan prema odlukama koje donosim i onome što govorim"

Nedavno je upisao prva dva nastupa za brazilsku reprezentaciju: "Bilo je to prekrasno iskustvo. Reprezentacija je mjesto gdje se osjećam ugodno jer sam tamo igrao u omladinskoj selekciji. Sve sam već znao. bio je to neobjašnjiv, jedinstven osjećaj. Naježio sam se. Bilo je to protiv Meksika, u Montaiguu. Taj put sam obukao majicu i otišao do ogledala da vidim kako izgledam. Hvala Bogu da mi je ta utakmica bila sretna. Zabio sam gol.

Pročitajte više