Budućnost šalje UEFA-i pismo prosvjeda

SUKLADNO očekivanjima, čelnike podgoričke Budućnosti poprilično je razljutio potez UEFA-e prilikom ždrijeba parova za drugo pretkolo Kupa UEFA, gdje su unatoč nerazrješenom slučaju Gabrić potpuno izostavljeni s popisa klubova. 

Ogorčenu reakciju predsjednika Budućnosti Žarka Vukčevića, koji će u ime kluba, pojačan snagama iz Crnogorskog nogometnog saveza, poslati prosvjedno pismo u Nyon, prenose podgoričke Vijesti;

"Da, poslat ćemo pismo prosvjeda i tražiti pobjedu u prvoj utakmici sa službenim rezultatom. Nismo očekivali da će nas ovako eliminirati na ždrijebu, gdje je bio samo Hajduk unatoč spornom detalju iz prve utakmice."

Čelnici crnogorskog doprvaka sumnjaju da je UEFA prešutno donijela odluku u korist Hajduka, o čemu, da stvar za njih bude gora, nisu niti obaviješteni.

"Ako je UEFA odlučila susret registrirati rezultatom 1:1, mogli su nas barem upoznati s tom odlukom. Međutim, i dalje se nadamo igranju u idućem kolu Kupa UEFA." - istaknuo je Vukčević.

Sada je sasvim očito da su čelnici Budućnosti nošeni euforijom pozitivnog rezultata u Podgorici i optimizmom uoči gostovanja na Poljudu, ishitreno govorili o prijateljskim odnosima na relaciji sa Splitom, sipajući fraze poput one neka bolji pobijedi. Nakon poraza u uzvratu, preostao im je očajnički potez pozivanja na administrativne propuste. Ako je suditi prema ždrijebu, Hajdukov nastup u drugom pretkolu nije pod upitnikom, no Splićani će na konačnu potvrdu ipak pričekati četvrtak, kada će se nakon zasjedanja i službeno oglasiti UEFA-ina Disciplinska komisija.

D.R.
Foto: V.G.

Pročitajte više