Buffon: Moja najveća sramota je što sam kupio srednjoškolsku diplomu

Foto: EPA

GIANLUIGI Buffon (46) jedan je od najvećih golmana svih vremena. Bio je prvak svijeta s Italijom, višestruki prvak Italije s Juventusom, a branio je u dva navrata za Parmu te za francuski PSG. Buffon ima iznimnu sportsku karijeru, no priznao je da se srami jednog svog poteza iz mladosti. Naime, slavni talijanski golman već je s 18 godina bio zvijezda talijanske lige. Nije imao vremena baviti se školom, pa je platio da dobije diplomu.

"Napravio sam puno pogrešaka kad sam bio mlad. Ono čega se najviše sramim je kupnja srednjoškolske diplome. Nikad to ne bih napravio jer je to nečasno. Ne želim prečacima doći do uspjeha. Ali, eto, nisam savršen i mislim da sam zato i blizak s ljudima", ispričao je Buffon na konferenciji Campioni sotto le stelle.

Završio je igračku karijeru 1. kolovoza prošle godine. Odmah nakon završetka karijere Buffon je našao novi posao. Legendarni vratar postao je šef delegacije talijanske reprezentacije i preuzet će poziciju koju je nekada imao pokojni Gianluca Vialli.

Pročitajte više