"Buffon mora ostati u Juventusu, tko je vidio prodavati ikonu?"

JUVENTUS se i dalje bori kako bi izborio nastup u Ligi prvaka, jer Europa Liga nikoga ne zanima, a pitanje je i s kojom će momčadi u sljedeću sezonu. Upitan je i Gianluigi Buffon, jedan od najboljih svjetskih vratara u posljednjem desetljeću. Unatoč njegove 33 godine mnogi najjači klubovi Europe su zainteresirani za njega, te postoji mogućnost da ode.

Marcello Lippi, nekada uspješni trener Juventusa, koji je negirao bilo kakvu mogućnost da se vrati na klupu Stare dame je ipak odlučio dati svoj stav o Buffonu.

"Juventus ne smije prodavati Buffona. Uz dužno poštovanje Storariju i svim drugim vratarima Juventusa, no Buffon je ikona. Kada imate zvijezdu u momčadi onda se ona ne prodaje, već se oko njega stvara momčad. Buffon je vođa, pobjednik i zvijezda, pa se nadam da će mu u klubu i dalje vjerovati. Moraju to napraviti za svoju dobrobit" rekao je Lippi.

Nakon ozljede na Svjetskom prvenstvu, gdje je Italiju vodio baš Lippi, kod Buffona je ipak primjetan pad forme, na što je utjecala i duga pauza zbog oporavka.

Pročitajte više