BUFFON NAPUŠTA JUVENTUS Jedan od najvećih u povijesti objavio odlazak nakon 17 godina

Screenshot 

GIANLUIGI "GIGI" BUFFON, legenda svjetskog nogometa, u 40. godini i nakon 17 i pol godina u Juveu, objavio je da napušta klub čiji je simbol.

Prestanak igranja za najbolji talijanski klub objavio je na konferenciji za medije u društvu Juventusova predsjednika Andree Agnellija. 

Predsjednik je otvorio obraćanje javnosti nabrajanjem najvećih Buffonovih postignuća u klubu, s kojim je osvojio devet Scudetta (iako će juventini nabrojati 11), jedan naslov Serie B i četiri kupa, uz 655 nastupa za klub. Juventusov je rekorder po broju minuta odigranih u Serie A, u kojoj je na terenu proveo 41.956 minuta.

Predsjednik Agnelli: "Obavještavam vas da će iduće sezone Wojciech Szczesny čuvati vrata koja je do sada čuvao Gigi, kao i mnogi velikani prije njega"

"Sezona je bila naporna i za Gigija puna razočaranja; očekivao je odlazak na SP i rušenje rekorda nastupa u Serie A. Ali u tome nije uspio. No zato se na kraju sjajno vratio osvajanjem Kupa, a par dana kasnije i Scudetta. 

Obavještavam vas da će iduće sezone Wojciech Szczesny čuvati vrata koja je do sada čuvao Gigi, kao i mnogi velikani prije njega.

Gigi ima nekoliko ponuda za nastavak karijere i zna da mu dajem podršku što god odlučio", zaključio je Agnelli uvodni dio oproštajne presice s Buffonom.

Buffon: "Bilo je to fantastično i predivno putovanje s ljudima koji me vole. Zato sam se uvijek trudio dati sve od sebe"

Veliki golman zatim se obratio javnosti: 
 
"Hvala predsjedniku na njegovim riječima. Drago mi je što vas je došlo toliko puno. Moji principi uvijek su bili iskrenost, lojalnost i borba protiv licemjerja. 
 
Jako sam uzbuđen, ali do ove odluke i ovog dana dolazim sretan i ispunjen. Bilo je to fantastično i predivno putovanje s ljudima koji me vole. Zato sam se uvijek trudio dati sve od sebe. 
 
Ove subote igram zadnju utakmicu za Juventus. Ponosan sam što sam došao ovako daleko i što iza sebe imam utakmice kojima se možemo ponositi i ja i Juventus.
 
"Kada sam došao ovdje 2001., Juventus je doveo veliki talent. Ali taj talent postao je šampion i to zahvaljujući Juventusu"
 
Kada sam došao ovdje 2001., Juventus je doveo veliki talent. Ali taj talent postao je šampion i to zahvaljujući Juventusu.
 
To što još uvijek igram s 40 godina, zasluga je Juventusa, njegova mentaliteta i pristupa. Prigrlio sam tu filozofiju i držat ću je se i dalje u životu, nakon završetka karijere u nogometu.
 
"Juventusov gol prepuštam vrhunskom golmanu"
 
Juventusov gol prepuštam vrhunskom golmanu, koji je k tome i 13 godina mlađi od mene. Odmah po dolasku pokazao je da je inteligentan i mudar. Iznimno je cijenjen u svlačionici.
 
Što ću raditi u budućnosti? Za sada samo znam da ću u subotu igrati utakmicu. Do prije par dana bio sam siguran da ću nakon toga prestati igrati. Ali u međuvremenu sam dobio par primamljivih ponuda. Predsjednik Agnelli dao mi je također atraktivne ponude što se tiče funkcija izvan terena.
 
"Do prije par dana bio sam siguran da ću prestati igrati. Ali u međuvremenu sam dobio par primamljivih ponuda"
 
Idućeg tjedna, nakon što par dana promislim u miru, donijeti ću konačnu odluku prateći instinkt.
 
"Sigurno neću okončati karijeru u nekoj lošoj ligi"
 
Ponosan sam što sam i u ovoj dobi dobio ponude da nastavim braniti, ali što god odaberem u budućnosti, želim tome pristupiti s najvećom ozbiljnošću. Ono što sigurno znam da neću napraviti je okončati karijeru u nekoj lošoj ligi."

 

Pročitajte više