Buffon: Ne želim Juve u finalu LP-a, a iz reprezentacije sam otišao zbog uvreda

Foto: Epa

U NOGOMETU je osvojio sve. Zapravo, skoro sve. Buffon je bio svjetski prvak, naslove prvaka Italije ne može ni pobrojati, ali mu je Liga prvaka izmakla tri puta. Godine 2003. protiv Milana, 2015. protiv Barcelone i dvije godine kasnije protiv Reala.

Te sezone je pola Europe navijalo samo za njega. Ne za Juventus, nego za Gigija. Samo su navijači Reala navijali za Modrića i društvo. Možda čak ni oni. Barem ne svi. Ipak, Real je bio bolji, Gigi je to priznao, a suze nije mogao sakriti.

''Da nije u finalu protivnik Juventusa moj Real, od srca bih poželio da Buffon osvoji Ligu prvaka. Navijam za Real, ali Gigijeva karijera ne smije završiti bez Lige prvaka. To ne bi bilo pošteno. Osvojio je sve što se moglo osvojiti osim tog jednog trofeja'', nekoliko dana uoči finalne utakmice u Cardiffu izjavio je legendarni Iker Casillas, veliki rival Gigiju, ali i još veći prijatelj.

''Gigi je jedan od najboljih golmana svih vremena. Pokazao je da je vrhunski i s 39 godina. U povijesti je samo Lav Jašin kao golman dobio Zlatnu loptu, to je užasno teško, no ako ju je itko zaslužio ove sezone, onda je to Gigi. U finalu Lige prvaka to može pokazati'', iznio je tada svoje misli i želje sveti Iker za Gazzettu.

Danas Gigi ima 40 godina i još nije u mirovini. Brani za PSG i s francuskim klubom ima velike ambicije. Jasno, Liga prvaka, ta toliko sanjana Liga prvaka je njegov jedini cilj.

U velikom intervju za talijanske medije Gigi je objasnio zašto je otišao na Park prinčeva, otkrio je zašto ne želi svoj Juventus u finalu Lige prvaka ove sezone, a onda je i objasnio zbog čega se povukao iz reprezentacije čije je boje branio nevjerojatnu 21 godinu (1997.-2018.).

''U PSG sam otišao jer sam želio biti dio projekta i imao sam potrebu suigračima pomoći da nogometno odrastu. Shvatio sam da je moja era u Juventusu gotova i rastali smo se prijateljski. Nije točno da ima zle krvi između nas. Prošli tjedan sam zvao Agnellija da ga pitam mogu li trenirati u klubu dok sam bio kod kuće za vrijeme reprezentativnih akcija'', kazao je Buffon pa je rekao da ne bi volio vidjeti Juventus u finalu Lige prvaka protiv PSG-a.

''Sve može, ali samo to ne. Užasno mi je stalo da osvojim taj trofej, vidim nas u finalu, ali ne bih imao snage radovati se dok moji prijatelji plaču. Ako već moram igrati protiv Juvea, onda neka to bude prije finala.''

Oproštaj s reprezentacijom nije prošao bezbolno i jedan od najvećih golmana svih vremena užasno je razočaran.

''Kad me Di Biagio zvao za neke prijateljske utakmice, pristao sam iz osjećaja prijateljstva, a onda su krenule priče da sam nepokretan, da mi trebaju nabaviti dekicu i kolica. To je bilo sramotno. Mislim da takav odnos nisam zaslužio. Tada sam se povukao i odlučio: nikad više. Mancini me nazvao i pitao me postoji li šansa da nekad može računati na mene. Odbio sam. Italija ima dobre mlade golmane i mene više nećete vidjeti u dresu reprezentacije.''
 

Pročitajte više