Buffon: Nisam siguran da želim biti u ovakvom Juventusu

GIGI BUFFON je jedan od tek nekolicine proslavljenih igrača koji su ostali u Juventusu nakon što je klub kažnjen izbacivanjem u drugu ligu. Juve je sada na putu povratka u Serie A, ali Buffon je jasno rekao da ga samo plasman u elitni razred nikako ne zadovoljava.

"Biti zapamćen u povijesti kao jedan od ključnih igrača Juventusa koji je osvojio 12. mjesto u Serie A, ne bi bilo baš idealna uspomena za golmana kojeg mnogi opisuju kao jednog od najboljih na svijetu", neuvijeno je preko Gazzette dello Sport pokazao da mu je dosta mediokritetstva.

"Moram osjetiti da imamo neki veliki cilj. Mogu izdržati bez toga jednu godinu, ali onda to već počinje nedostajati", objašnjava svoju glad za trofejima.

"Posljednjih mjeseci dužnosnici u klubu su mu govorili koliko me poštuju i stvarno su učinili da se osjećam kao da pripadam ovom klubu", ali Buffonu je dosta tapšanja po ramenima i zasluga za lojalnost: "Međutim, treba pogledati stvari sa čisto sportskog stajališta i odvagati da li se moji osobni i interesi kluba podudaraju."

Doadamo li ovom da je na stalna Morattijeva dozivanja Buffon prije nekoliko dana izjavio: "Ne mogu obećati navijačima da nikad u životu ne bih otišao u Inter", pokazuje se koliko je za Staru damu ozbiljna situacija ukoliko želi zadržati ovog sjajnog vratara.

Na to je odmah reagirao predsjednik Juventusa Cobolli Gigli: "Cijenim način na koji su se svi naši veliki igrači, a ne mislim pri tome samo na Buffona, uspjeli prilagoditi projektu vraćanja Juventusa na vrh. Time što su ostali, dali su svima u klubu veliku motivaciju. Zato im želimo pružiti maksimum u ostvarenju njihovih ambicija kako bi im uzvratili zbog povjerenja kojeg su ukazali klubu."

Pročitajte više