Buffon: Pravedno je da idemo kući

OZLIJEĐENI vratar talijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon sportski je priznao da svjetski prvaci s prošlog Mundijala u Njemačkoj nisu zaslužili plasman među 16 najboljih na smotri u Južnoj Africi.

Nakon dva remija s Paragvajem (1:1) i Novim Zelandom (1:1), Italija je u 3. kolu F skupine izgubila ključni dvoboj od Slovačke 3:2, čime se oprostila od daljnjeg natjecanja. Da ironija priče bude veća, Talijani bi čak i s remijem prošli u nokaut-fazu, ali nisu bili sposobni niti za to. Dva puta su se vraćali nakon vodstva Slovaka 2:0 i 3:1, ali do boda nisu stigli...

Gianluigi Buffon, koji je na ovome Mundijalu branio samo prvo poluvrijeme protiv Paragvaja, a nakon toga je osjetio staru ozljedu, njegove kronične probleme s discus-hernijom, izjavio je nakon debakla Azzurra:

"Apsolutno je pravedno da idemo kući. Novi Zeland i Slovačka su momčadi koje zaslužuju respekt, ali ništa više od toga. Ako nismo u stanju pobijediti te reprezentacije, onda smo stvarno zaslužili eliminaciju i odlazak kući", rezimirao je Buffon.

Inače, ovo je prvo Svjetsko prevnstvo koje je Italija okončala bez ijedne pobjede...

 

Pročitajte više