Buffon primio prvi gol u kvalifikacijama: Bio sam jako ljut kad su mi Srbi zabili

VRATAR Italije, Gianluigi Buffon, ne može se pomiriti s činjenicom da je primio prvi pogodak u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Ukrajini i Poljskoj.

Italija je primila tek drugi pogodak u kvalifikacijama za Euro 2012. u susretu protiv Srbije (1:1) nakon 1. kola i utakmice u Estoniji (2:1) u kojoj Buffon nije stajao među vratnicama zbog ozljede, već je umjesto njega branio mladi vratar PSG-a Salvatore Sirigu.

"Moja iduća utakmica će biti 110. nastup za Italiju, a najvažnija stvar u svemu tome je da još nisam zasićen igranja za reprezentaciju", rekao je 33-godišnji Buffon nakon remija sa Srbijom.

"Igrali smo dobar nogomet i držali smo utakmicu pod kontrolom. Poveli smo i igrali smo s karakterom. Zadovoljni smo cjelokupnom igrom, ali ne i rezultatom", rekao je Talijan.

"Bio sam jako ljut nakon pogotka Srbije jer smo imali lijepi niz bez primljenog gola. To je bio moj prvi primljeni gol u ovim kvalifikacijama, ali smatram da ga stvarno nisam trebao dobiti", razočaran je bio Buffon.

Srbija u odlučujućoj utakmici sa Slovenijom bez pomoći Fejse i Vidića

Srbija će odlučujući susret skupine C, u kvalifikacijama za nogometno Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj iduće godine, kod Slovenije morati igrati bez Ljubomira Fejse i Nemanje Vidića.

Fejsa se ozlijedio za vrijeme prvog poluvremena kvalifikacijske utakmice protiv Italije (1:1) u petak, dok se obrambeni nogometaš Manchester Uniteda nije uspio oporaviti od ozljede lista koja ga muči još od kolovoza.

"Ne vjerujem da će Fejsa putovati s nama. Mislim da se neće stići oporaviti na vrijeme od ozljede stopala koju je zadobio na utakmici s Italijom. Vidić je naš najvažniji igrač obrane i jako nam je nedostajao u petak. Pitanje je koliko ga možemo koristiti s obzirom na njegovu fizičku spremu koja nije na zavidnoj razini zbog duge pauze",  rekao je srbijanski izbornik Vladimir Petrović.

Srbija, koja se trenutno nalazi na trećem mjestu s bodom manje od Estonije (16-15), mora slaviti u posljednjem kolu protiv Slovenije u gostima, ako želi u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Remi im ne bi bio ni od kakve koristi s obzirom da imaju negativan međusobni omjer s Estonijom koja bi u slučaju istog broja bodova išla u dodatne kvalifikacije.

Pročitajte više