Buffon: Volio bih na Nizozemce u polufinalu

TALIJANSKI reprezentativni vratar Gianluigi Buffon želi se revanširati Nizozemcima za težak poraz koji su sastavu Roberta Donadonija nanijeli u prvoj utakmici na Euru.

"Mislim da bi i nas i Francuze Nizozemci voljeli ponovno sresti u polufinalu nakon što su nas deklasirali na onakav način. No, i ja bih u polufinalu volio baš na Van Bastenovu momčad. Da poravnamo račune" - izjavio je vratar Juventusa na konferenciji za novinare.

Za to će Talijanima trebati pobjeda protiv Francuza i poraz ili remi Rumunja protiv Nizozemaca, koji neće biti najmotiviraniji za taj dvoboj nakon što su osigurali prvo mjesto.

"Moramo prestati kalkulirati i koncentrirati se na utakmicu. I Talijani će biti pod pritiskom kao i mi. Sigurno nisu očekivali ovakvu situaciju na ljestvici nakon prva dva kola. Mislim da smo mi u boljoj formi i da smo ovdje više pokazali od njih. Međutim, to ne mora ništa značiti na ovakvom turniru."

Na pitanje što misli, je li kapetansku traku izgubio zbog izjave o “najsramotnijem porazu u posljednjih 12 godina”, Buffon je kazao.

"Ne želim to povlačiti. Ono što sam rekao tada mislim i dalje. Na koncu, mislim da je iskrenost nešto što se kod navijača cijeni. Ne žalim ni za čim. Ponosan sam zbog te izjave."

Dvoboj s Francuzima sudit će Slovak Luboš Michel, po mnogima najbolji europski sudac.

"Drago mi je zbog toga. Taj čovjek ipak nosi sa sobom neka jamstva. Mislim da Italija i Francuska zaslužuju arbitra koji će znati respektirati tako važan dvoboj. "

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više