KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Bugarski novinar prekinuo pressicu engleskog izbornika, kamerman ga vrijeđao

Screenshot: Twitter

ENGLESKA je slavila sa 6:0 na gostovanju u Sofiji protiv Bugarske u utakmici kvalifikacija za EURO 2020. godine, a strijelcu su bili Rashford (7), Barkley (20,32), Sterling (45+3, 69) i Kane (85).

Ovaj susret poseban je slučaj po tome što je nogomet pao u drugi plan iza straha od rasizma. Naime, već nekoliko dana brojni ljudi iz bugarskog nogometa istupaju u javnosti i kritiziraju Engleze zbog toga što su i prije utakmice počeli govoriti o problemu rasizma iako "ne mogu znati da će do njega doći jer dosad nikad nije".

Bivši trener Hajduka nije čuo uvrede

Sada je došlo. Utakmicu je sudio hrvatski sudac Ivan Bebek, a obilježena je ispadima domaćih navijača koji su rasističkim povicima i nacističkim pozdravima uzrokovali dva prekida. Do konačnog prekida utakmice nije došlo pa su Englezi odnijeli uvjerljivu pobjedu.

Krasimir Balakov, bivši trener Hajduka i trenutni izbornik Bugarske nakon utakmice je rekao kako nije vidio ni čuo rasističke uvrede upućene Englezima. Što se njega tiče, utakmica je prekidana zbog zakonom zabranjene navijačke skupine koju nije imenovao. 

Kulminacija na konferenciji za medije

Događaji na tribinama i na terenu bili su samo početak, situacija je kulminirala na konferenciji za medije engleskog izbornika. Southgate je govorio nakon utakmice, s posebnim fokusom na rasističke ispade, a jedan bugarski novinar kratko je prekinuo pressicu tvrdnjama da uvrede uopće nisu bile tako teške kako sada govore Englezi.

Novinar Sky Sportsa koji prati englesku reprezentaciju, Kaveh Solkehol, objavio je na svom Twitteru kako to nije bio kraj incidenata na pressici. Jedan od kamermana pred sam kraj pressice izgubio je živce i poručio Southghateu da "odjebe". 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više