Bundesligaš uvodi Pumu u esport

Foto: Guliver Image/Getty Images

Peterostruki osvajač Bundeslige, VfB Stuttgart, treći je nogometni klub iz te lige koji ulazi u esport. Zasad je odluka pala na dva igrača nogometne simulacije FIFA 17, ali u cijeloj priči je zanimljivo to što je VfB Stuttgart uspio uvjeriti svoja četiri sponzora da prošire suradnju i na esport.

>>ULAŽU MILIJUNE Najveći svjetski klubovi masno plaćaju svoje e-momčadi

>>NE TRPA SAMO U BUNDESLIGI Ovakav pogodak ne viđa se često

Erhan "Dr. Erhano" Kayman i Marcel "Marlut" Lutz novi su igrači VfB Stuttgarta, ali dečki neće predstavljati klub na travnjaku, već na ekranima. Trend ulaska nogometnih klubova u novu hit industriju kroz FIFA esport traje već neko vrijeme, i ne radi se ni o kakvim enormnim investicijama. Ali ono što je bitno za cijelu esport industriju je privlačenje neendemskih sponzora. Tako će četiri od čak 31 partnera kluba proširiti suradnju i na esport. Najjače ime zasigurno je proizvođač sportske opreme Puma, koji će se pridružiti Adidasu na novotvorenom tržištu.
 
FOTO: VfB Stuttgart
 
Adidas je došao u esport kroz postojeću suradnju s F.C. Kopenhagenom, vlasnicima esport organizacije North, čiji je CS:GO tim osigurao nastup u doigravanju na jednom od najvećih turnira u svijetu tog esporta, PGL Major u Krakovu. Slično je napravio i PSG, koji je prenio postojeće partnerstvo sa stranicom za klađenje PMU u LoL esport. 
 
>>TURNIR NA KOJEM SE STVARAJU LEGENDE PGL Major Krakov
 
Ulazak na esport tržište još je poprilično jeftin, ali neće tako ostati još dugo. Ubrzo će se fokus prebaciti na manje razvijene regije u kojima su cijene još niže, a potencijal visok. Tomu svjedoče i nedavno najavljene esport lige, Vip Adria League i Esports Balkan League, koje bi trebale biti katalizatori ovakvih događanja i u našoj regiji. 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Pročitajte više